Ρουσόπουλος, Νικήτας και Κουμουτσάκος δείχνουν τον δρόμο στον Καραμανλή Γ’

Ρουσόπουλος, Νικήτας και Κουμουτσάκος δείχνουν τον δρόμο στον Καραμανλή Γ’

Πυκνώνουν οι εσωκομματικές φωνές στη Νέα Δημοκρατία που ζητούν την αποχώρηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ή αλλιώς Καραμανλή Γ’ από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, τουλάχιστον για τις επερχόμενες εκλογές.

Από την πλευρά του ο Καραμανλής ο Γ’ επιμένει πως η παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού ήταν αρκετή και πως τώρα θα τον κρίνουν οι πολίτες των Σερρών. Ο πατέρας του Καραμανλή του Γ’, Αχιλλέας, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, επικοινώνησε με τον Καραμανλή τον Β’, με σκοπό να υπάρξει ένα μάζεμα μετά την παρέμβαση Ρουσόπουλου για το θέμα. Και υπήρξε, καθώς οι κύκλοι Καραμανλή το έριξαν όλο στον Ρουσόπουλο. Τώρα το τι ισχύει…

Μετά ήλθε ο εκ των τελευταίων των πολιτικών στην Ελλάδα, Νικήτας, να απαντήσει άψογα στην ερώτηση τι θα έκανε στη θέση του Καραμανλή του Γ’ «δε θα σας απαντήσω (σ.σ. τί θα έκανε ο ίδιος) γιατί η απάντησή μου θα παρεξηγηθεί». Και στη συνέχεια διαφώνησε με την κάθοδο του Καραμανλή του Γ’ και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Από όσα γνωρίζω από το ρεπορτάζ τόσο στην Πειραιώς όσο και τις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να αποσυρθεί από την κούρσα ο Καραμανλής ο Γ’. Μάλιστα τονίζουν ότι θα έπρεπε να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό σε αυτήν την απόφαση, αποχωρώντας μόνος του.

Πέραν όμως του εσωκομματικού κόσμου, αυτήν την αποχώρηση τη ζητά και ο κόσμος πέραν της ΝΔ. Και καλείται ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να λάβει υπόψη του ότι το όνομα του Καραμανλή του Γ’ στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όχι μόνο θα του στοιχήσει στις εκλογές, αλλά θα δώσει στον κόσμο την εντύπωση ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποδέχεται ότι ο Καραμανλής ο Γ’ έπραξε τα δέοντα και θα το οικειοποιηθεί πλήρως, γιατί εκείνος είναι ο τελευταίος κριτής των ψηφοδελτίων.

Οι παλιοί Καραμανλικοί, έδειξαν τον δρόμο. Τώρα πρέπει και ο νέος Καραμανλής να πάει τη σωστή απόφαση και να αποτραβηχτεί…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ