«Ρουκέτα» Ρουσόπουλου για Καραμανλή: Εγώ το 2009 που κατηγορήθηκα για σκάνδαλο δεν κατέβηκα υποψήφιος

ρουσοπουλος

«Ρουκέτα» εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ κι άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Θόδωρος Ρουσόπουλος.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια εθνική τραγωδία να γίνει κρίση Δημοκρατίας γιατί το επόμενο βήμα είναι οι ακρότητες, δηλαδή τα κόμματα που κινούνται εκτός Δημοκρατικού τόξου να ωφεληθούν υπολογίζοντας ότι όλοι (οι πολιτικοί) είναι ίδιοι», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος μιλώντας στο OPEN με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είπε: «Δεν θα του πω εγώ, τι θα κάνει. Ο κόσμος είναι πάντοτε υπέρτατος κριτής. Θα σας πω ότι το 2008, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή το 2010, αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Ήξερα ότι και να ήθελα να κατέβω υποψήφιος, θα ήταν μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχεις δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη».

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ήταν εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, η διερεύνηση του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί όταν έγιναν οι εκλογές το 2009.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ