Πλεύρης: Δεν θα επιτρέψω προσβολή των λειτουργών του ΕΣΥ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής κατά Κούγια

Πλεύρης: Δεν θα επιτρέψω προσβολή των λειτουργών του ΕΣΥ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής κατά Κούγια

Την πλήρη στήριξη προς τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, μετά τα υπονοούμενα που άφησε για το πρόσωπό του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, εξέφρασε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στη συνάντηση που είχαν μαζί του το πρωί της Πέμπτης (6/4) ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στήριξαν τον κ. Ηλιάδη κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση» τόσο προς το πρόσωπό του όσο και προς άλλους γιατρούς.

Διεμήνυσαν, δε, ότι θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους.

Το Υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει, μάλιστα, τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θιγουν θεσμούς του Υπουργείου τότε θα κινηθεί αυτοτελώς (σ.σ. κατά του Αλέξη Κούγια)

«Ως υπουργός έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψω την προσβολή των θεσμών και των λειτουργών του ΕΣΥ. Είμαστε δίπλα στους γιατρούς μας με πλήρη νομική υποστήριξη και θα τους στηρίξουμε για να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους. Προβαινουμε άμεσα σε όποια ενέργεια απαιτείται» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Θάνος Πλεύρης μετά τη συνάντηση με τον Ανδρέα Ηλιάδη και τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Από το υπουργείο Υγείας διαμηνύεται, επίσης, η απόλυτη στήριξη ειδικά στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και στον θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλειά και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως.

Όπως υπενθυμίζεται, δε, στο ήδη αυστηρό πλαίσιο υπήρξε αναθεώρησή του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων. «Επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές» έλεγαν πηγές από το υπουργείο Υγείας.

Με ποίημα η απάντηση Ηλιάδη στον Κούγια

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, τα ξημερώματα της Πέμπτης επέλεξε τους στίχους του ποίηματος «Διάλεξη στη Λευκωσία» του Κώστα Μόντη που ξεκινά με τις λέξεις «μικροί άνθρωποι» για να «απαντήσει» στον Αλέξη Κούγια μετά τα υπονοούμενα που άφησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το πρόσωπό του.

Το ποίημα του Κώστα Μόντη που ανήρτησε ο Ανδρέας Ηλιάδης τα ξημερώματα της Πέμπτης:

Μικροί άνθρωποι
στις μεγάλες αίθουσες
φροντίζουν να μιλούν
για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν.

Και τους ακούν με θαυμασμό
άλλοι μικρότεροί τους
και τους χειροκροτούν.
Μια τρομερήν αντήχηση
κάνουν τα κούφια χέρια που χτυπούν
των κούφιων
γιατί όλη εκείνη η κούφια απέραντη αίθουσα
έχει επίτηδες χτιστή
μ’ ηχητική πολλή
κατάλληλη για τα μικρά χειροκροτήματα.

 

iliadis-anartisi

Επιμένει στα υπονοούμενα ο Αλέξης Κούγιας

Το πρωί της Πέμπτης (6/4) ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση για τον Ανδρέα Ηλιάδη, για τον οποίο άφησε υπονοούμενα σχετικά με εμπόριο οργάνων μετά την κατάθεσή του χθες, Τετάρτη, στη δίκη για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας επιμένει στους υπαινιγμούς του για τους χειρισμούς του Ανδρέα Ηλιάδη θέτοντας το ερώτημα «γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;».

Παράλληλα προαναγγέλλει ότι «με τον κύριο αυτό θα ασχοληθούμε στις 25/4» επιμένοντας στον ισχυρισμό ότι η κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου «οικοδομήθηκε».

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τον Ανδρέα Ηλιάδη

Πρώτη φορά στην καριέρα μου, η οποία σε λίγο συμπληρώνει 50 χρόνια, βλέπω έναν μάρτυρα ενός Δικαστηρίου να έρχεται στο Δικαστήριο, συνοδευόμενος από δικηγόρο και την επομένη να επισκέπτεται τον Υπουργό Υγείας, συνοδευόμενος πάλι από δικηγόρο και αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει όλα τα μέσα τηλεοράσεως για να τον απαθανατίσουν.

Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθούμε νόμιμα στις 25/4/2023 και τότε είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθούν όλοι, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, πώς οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος της κας Σ.Π.

Εγώ θέλω να του υποβάλω μόνο μια ερώτηση: γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ