Πιερρακάκης: Από τις 500 το 2020, σήμερα οι υπηρεσίες στο gov.gr φτάνουν στις 1.530

Πιερρακάκης: Από τις 500 το 2020, σήμερα οι υπηρεσίες στο gov.gr φτάνουν στις 1.530

«Έχουμε ψηφιοποιήσει 1.530 υπηρεσίες στο gov.gr και συνολικά έχουμε μετρήσει ότι υπάρχουν 5.500» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, προσθέτοντας, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ότι έχουν ήδη δημοπρατηθεί μεγάλα έργα ψηφιοποίησης, όπως του ΕΦΚΑ, των νοσοκομείων και της πολεοδομίας, τα οποία «θα έχουν σύντομα ανάδοχο και σε βάθος τετραετίας θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους».

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, μέσα σε μια τριετία τριπλασιάστηκαν οι υπηρεσίες που ψηφιοποιήθηκαν, καθώς από 500 που ήταν στον gov.gr το 2020 σήμερα αριθμούν 1.530, ενώ μένουν ακόμα 4.000 υπηρεσίες που θα ενταχθούν έως το τέλος της επόμενης τετραετίας.

Επίσης, ο υπουργός επανέλαβε ότι ένα έργο που δημοπρατείται και σύντομα θα είναι έτοιμο, είναι αυτό του ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλο το δημόσιο, το οποίο θα καλούν οι πολίτες για όλες τις διεργασίες του δημοσίου τομέα και την κάθε περίπτωση θα χρεώνεται αποκλειστικά ένας υπάλληλος.

Για τα ΚΕΠ, είπε ότι θα αναλάβουν αρκετές υπηρεσίες που σήμερα οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να διεκπεραιώνουν στα γκισέ.

Αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι «έχουμε πολλές εκκρεμότητες στην ψηφιακή διακυβέρνηση που στόχος μας είναι να τις ολοκληρώσουμε την επόμενη τετραετία, αφού για πρώτη φορά έχουμε μετρήσει ποιες είναι οι εκκρεμότητες».

Ακόμα, αναμένεται η ψηφιοποίηση των ακινήτων, ενώ για τις νέες ταυτότητες είπε πως πρόκειται να δημοπρατηθούν εκ νέου, καθώς παρατείνεται η ισχύς των διαβατηρίων από 5 στα 10 έτη.

Τέλος, αναφορικά με τις εκλογές, εξέφρασε την άποψη ότι το κυβερνών κόμμα θα βγει αυτοδύναμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ