Παύλος Μαρινάκης: Στόχος η διαρκής αύξηση του εισοδήματος των πολιτών

Παύλος Μαρινάκης: Στόχος η διαρκής αύξηση του εισοδήματος των πολιτών

Κυβερνητικός στόχος είναι να αυξάνεται συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με μόνιμα διαρθρωτικά μέτρα και άμεσες παρεμβάσεις, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Θα νομοθετηθούν μέτρα που είναι μόνιμες παρεμβάσεις πριν το καλοκαίρι» επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Οι αυξήσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ισοδυναμούν σχεδόν με ένα 1,5 επιπλέον μισθό με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά τόνισε.

 

Μέσω μειώσεων φόρων, που εξαγγέλθηκαν εκ νέου, αυξήσεων μισθών, και στον ιδιωτικό τομέα, ο στόχος των 950 ευρώ (κατώτατος) είναι απολύτως ρεαλιστικός, και των 1.500 ευρώ για το μέσο μισθό, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, είπε.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχει μια εισαγόμενη πληθωριστική κρίση, η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις, τις άμεσες όπως το market pass και το καλάθι του νοικοκυριού, το πλαφόν για το μέγιστο περιθώριο κέρδους σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα, συγκεκριμένες κινήσεις, μέτρα που σε συνδυασμό τη συνολική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με τις μειώσεις φόρων, με τις σταδιακές, αλλά σημαντικές αυξήσεις μισθών, μέσα στην προσεχή τετραετία και για τους δημόσιους υπαλλήλους και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, και εμμέσως για τους ελεύθερους επαγγελματίες με τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Πρόκειται εξήγησε, για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, πολλές εξ αυτών ξεκινούν άμεσα, και όλες θα υλοποιηθούν μέσα στην τετραετία, ο συνδυασμός αυτών των δύο αποτελεί ανάχωμα σε ένα πολύ μεγάλο κύμα ακρίβειας.

Ο Παύλος Μαρινάκης διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι στην εφοδιαστική αλυσίδα γίνονται, και θα ενταθούν. «Καταφέραμε, παρά τις πολλές κρίσεις και παρά την πληθωριστική κρίση, το μέσο εισόδημα να αυξηθεί… Ειδικά η επέκταση του market pass είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο, γιατί ισοδυναμεί με το μέσο ποσοστό πληθωρισμού τροφίμων των τελευταίων μηνών.

Για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Αισιόδοξοι μεν, επιφυλακτικοί δε»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει σαφέστατα ισχυροποιηθεί, και αμυντικά και ως προς την εικόνα της στο εξωτερικό, με τη στάση του πρωθυπουργού και τις επιτυχίες της Ελλάδας σε χρόνια κρίσεων. «Είναι σημαντικό ότι μπαίνουμε και πάλι σε φάση συζητήσεων και διαλόγου. Προσερχόμαστε με αυτοπεποίθηση και πίστη στις θέσεις μας, και χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης σε όσα έχουμε θέσει ως κόκκινες γραμμές σημείωσε ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στο Βίλνιους την Τετάρτη.

Μια διαφορά υπάρχει, ξεκαθάρισε ο κ. Μαρινάκης, οι θαλάσσιες ζώνες, που θέλουμε να λυθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικός ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών, σε θέματα όπως η πολιτική προστασία και οικονομική συνεργασία, ακόμα και υπάρχουν διαφωνίες.

«Η λογική των εντάσεων δεν λύνει τίποτε, μόνο προβλήματα δημιουργεί. Έχουμε δυο ηγέτες με νωπή εντολή, πιστεύουμε στην ειρηνική επίλυση των ζητημάτων, αλλά δεν υπάρχει καμία διάθεσης υποχώρησης από τις κόκκινες γραμμές. Είναι μια άσκηση που χρειάζονται δυο. Είμαστε αισιόδοξοι μεν, επιφυλακτικοί δε. Περιμένουμε να δούμε τη διάθεση και της άλλης πλευράς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ψήφος αποδήμων: «Ώρα να αποκατασταθεί μια πολύ μεγάλη αδικία»

Για τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την άρση των εμποδίων σχετικά με την ψήφο των αποδήμων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σήμερα εισέρχεται στη διαβούλευση, είναι μια πολύ σημαντική πρόταση του πρωθυπουργού και αίρονται οι περιορισμοί που αδίκως είχαν τεθεί. Η ρύθμιση αφορά τους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. «Απευθυνόμαστε σε όλα τα κόμματα, είναι στοίχημα αξιοπιστίας για το πολιτικό σύστημα. Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί μια πολύ μεγάλη αδικία» επισήμανε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ