Παρατείνεται επ΄αόριστον το μορατόριουμ στο Αιγαίο

Αιγαίον

Στόχος, είναι όπως ειπώθηκε και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου (και αυτό είναι το πιο σημαντικό)

«Οι διαφωνίες να μην προκαλούν κρίσεις», ώστε να υπάρξει μια ηρεμία στο Αιγαίο προς το συμφέρον (κυρίως της οικονομίας και του τουρισμού) των δύο χωρών.

Aύριο, 15 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, υποτίθεται πως λήγει το άτυπο μορατόριουμ (αυτό με την μηδενική τουρκική πτητική δραστηριότητα στο Αιγαίο) που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία. Θα το αντικαταστήσει ένα νέο, αυτή τη φορά, «μακροχρόνιο μορατόριουμ», χωρίς όμως αναφορά στη συμφωνία Παπούλια- Γιλμάζ, όπως το επινόησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην πρόσφατη επικοινωνία τους.

Στόχος, είναι όπως ειπώθηκε και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου (και αυτό είναι το πιο σημαντικό), «οι διαφωνίες να μην προκαλούν κρίσεις», ώστε να υπάρξει μια ηρεμία στο Αιγαίο προς το συμφέρον (κυρίως της οικονομίας και του τουρισμού) των δύο χωρών. Βεβαίως οι διαφωνίες παραμένουν, αλλά τουλάχιστον, όπως μου εξήγησε κυβερνητική πηγή, θα υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ