Παναγιωτόπουλος: «Συνεχίζουμε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων παρά τη βελτίωση του κλίματος με την Τουρκία»

Παναγιωτόπουλος: «Συνεχίζουμε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων παρά τη βελτίωση του κλίματος με την Τουρκία»

Την εντατική προσπάθεια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και θωράκισης της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας παρά τις ενδείξεις βελτίωσης του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ανέφερε σχετικά με την επαναπροσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας πως «δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αυτή η ορατή βελτίωση του κλίματος αναφορικά με την συνέχιση της εντατικής προσπάθειας για να ενδυναμωθεί περισσότερο η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μέσα από ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. “Και τουτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι”. Συνεχίζουμε λοιπόν και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οφείλουμε όμως να εργαστούμε στο πλαίσιο της καλής γειτονίας για την βελτίωση των σχέσεων μας».

Παράλληλα, σημείωσε πως «όταν υπάρχει μια ευκαιρία για βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών έστω μέσα από την τραγική συγκυρία των σεισμών οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε» ενώ πρόσθεσε πως κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας διαπίστωσε «την δύσκολη κατάσταση και την προσπάθεια για στήριξη όσων υποφέρουν από την τουρκική κυβέρνηση».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει κέντρο που να επιδιώκει αυτή τη προσέγγιση (σ.σ. Ελλάδας – Τουρκίας)» αν και διευκρίνισε πως «πολλοί θα ήθελαν να δουν αυτή την προσέγγιση κυρίως μέσα στην συμμαχία καθώς η άμβλυνση εντάσεων χωρών που ανήκουν στην ίδια συμμαχία εξασφαλίζει σταθερότητα στην περιοχή».

Αναφορικά με την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία είπε απαντώντας σε σχόλια βουλευτών της αντιπολίτευσης πως «η Ελλάδα δεν θα στείλει Leopard 2Α6».

 

Πηγή: Protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ