Ούτε τις ποινές για πλαστά πιστοποιητικά δεν ψήφισαν

Ούτε τις ποινές για πλαστά πιστοποιητικά δεν ψήφισαν

Τη Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Πολάκης εμβολιάστηκε. Ο ίδιος ο «αψύς» στη συνέχεια, έκανε ανάρτηση στο αγαπημένο του Facebook, προκειμένου να μας αποδείξει ότι εμβολιάστηκε επειδή το ήθελε το ίδιος, κι όχι ως προϊόν εκβιασμού ή απειλών.

Βέβαια, κανείς μας δεν μίλησε για εκβιασμούς ή απειλές, τώρα γιατί ένιωσε την ανάγκη να το εκφράσει, άλλου παπά Ευαγγέλιο, και μάλιστα βαρύ. Ούτε θέλω να το σκέφτομαι…

Μία ημέρα μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλήθη στο σύνολό του στο ελληνικό Κοινοβούλιο να ψηφίσει για τις ποινές σε όσους λαμβάνουν και σε όσους εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά. Φυσικά, βασιζόμενοι στο σταθερό αντιπολιτευτικό ΟΧΙ (εκτός αν πρόκειται πλέον για μνημόνια η για συμφωνίες παραχώρησης ονομάτων και ιστορίας, αυτά είναι το φόρτε τους), οι βουλευτές του ψήφισαν ΟΧΙ και στις ποινές για τα πλαστά πιστοποιητικά. Ψήφισαν δηλαδή όχι στην απλή εφαρμοσμένη λογική.

Πέφτουμε από τα σύννεφα; Σαφώς όχι!

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που αποδεικνύουν με τις πράξεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν επιθυμούν την εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης, ή πιο απλά, την εφαρμογή της κανονικότητας στη χώρα. Άλλωστε στην κανονικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπάει στο 3%, γεγονός που σίγουρα δεν επιθυμούν στην Κουμουνδούρου.

Ο εμβολιασμός τώρα του Πολάκη σε συνδυασμό με την «αντίσταση» στις ποινές για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς, εκφράζει στον απόλυτο βαθμό την στρατηγική «και με τον αστυφύλακα, και με τον χωροφύλακα», όσο κι αν ανατριχιάζουν στο άκουσμά της, δεδομένων και των ονομάτων ΕΛ.ΑΣ. και Ελληνική Χωροφυλακή.

 

Τα πρόσφατα ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από το ΟΧΙ για τις ποινές στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα έχει ψηφίσει άλλα δύο, το λιγότερο τρομακτικά, ΟΧΙ, σε μία ψηφοφορία στη Βουλή και σε μία στο Δήμο Αθηναίων.

Το ένα ΟΧΙ ήλθε στα μέτρα ενίσχυσης των πυρόπληκτων και τα μέτρα για την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στη Βουλή.

Το άλλο ΟΧΙ ήλθε από τη δημοτική παράταξη στο Δήμο Αθηναίων, όσον αφορά απόδοση τιμών στον Μεγάλο Έλληνα, Μίκη Θεοδωράκη.

Σημείωση: Μην πει κανείς ότι δεν ήταν ευχαριστημένοι τάχα με τα μέτρα. Οι ίδιοι είπαν ότι είναι ευχαριστημένοι με τα μέτρα. Ωστόσο, δεν τα ψήφισαν.

Βέβαια, αυτή η ολοκληρωτική άρνηση σε όλα, θα γυρίσει μπούμερανγκ. Τα μέτρα εκτός του ότι εφαρμόστηκαν άμεσα, είναι και παραπάνω από απλά «προς την σωστή κατεύθυνση» και ο κόσμος θα θυμηθεί ποιος πραγματικά τον υποστήριξε όταν χρειάστηκε, και ποιος έπαιξε μικροπολιτικά – μικροκομματικά παιγνίδια σε βάρος του…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ