Οι φιλοδοξίες του Αλέξη Χαρίτση και ο στόχος για τη διακυβέρνηση της χώρας

Χαρίτσης

Ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο θέτει φιλόδοξους στόχους, οι οποίοι μεσοπρόθεσμα φτάνουν έως την διακυβέρνηση της χώρας

Θέμα ημερών είναι η ονομασία του νέου κομματικού φορέα, ο οποίος θα εκπροσωπείται στην Βουλή, τουλάχιστον από 11 βουλευτές. Πρόεδρος ο Αλέξης Χάριτσης, ο οποίος θέλησε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Action 24 να δώσει σαφές ιδεολογικό στίγμα.

Όπως σημείωσε «Είμαστε δυναμη που θα έχει το δικό της ιδεολογικό στίγμα. Εμείς θέλουμε να είμαστε η αριστερά και της κοινωνικής διεκδίκησης αλλά και της εν δυνάμει διακυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος, δεν θέλουμε να μείνουμε στην ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας. Ο στόχος είναι να παρέμβουμε στα πολιτικά πράγματα της χώρας με όρους πρωταγωνιστικούς».

Να αναπληρώσει την αντιπολίτευση

Ο ίδιος φαίνεται πως δεν συμβιβάζεται με την θέση του προέδρου της νέας Κ.Ο, αλλά έχει βλέψεις για υψηλότερα αξιώματα. Πρώτος στόχος να καλύψει το κενό στην αντιπολίτευση, δημιουργώντας αίσθηση και καταθέτοντας προτάσεις

Με στόχο τον πρωθυπουργικό θώκο

Ο κ. Χαρίτσης φέρεται να επιθυμεί να αρπάξει την ευκαιρία, που τον έθεσε επικεφαλής της νέας ομάδας, έχοντας ως πλεονέκτημα το νεαρό της ηλικίας του και όντας πολιτικά «άφθαρτος», θα επιχειρήσει να καρπωθεί την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνέχεια του κόμματος και με σύμμαχο την ανεπάρκεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αναμφίβολα έχει βάλει ψηλά τον πήχη, ο οποίος φτάνει μέχρι τον πρωθυπουργικό θώκο… Ωστόσο, για να το επιτύχει θα πρέπει να αντιμετωπίσει στα ίσα την δημοφιλία και την επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ