Η ασφάλεια του πολίτη προτεραιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για να γίνει η Αθήνα μία ασφαλής πόλη
«Η ασφάλεια είναι το Α και το Ω. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει βήματα αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας», παραδέχτηκε ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας. μιλώντας το πρωί στο Mega και αποκάλυψε ότι έχει παραδοθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο «μαύρος» χάρτης με την παραβατικότητα στη Αθήνα.
«Έχουμε χαρτογραφήσει την παραβατικότητα στην πόλη και έχουμε καταθέσει έναν «μαύρο χάρτη» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πάμε συγκεκριμένα, γειτονιά γειτοινιά και δρόμο δρόμο», σημείωσε.
«Απο το 2019 μέχρι σήμερα υπάρχει μια βελτίωση. Τα Εξάρχεια του 2023 δεν είναι τα Εξάρχεια του 2019. Κτήρια που ήταν υπό κατάληψη έχουν απεευθερωθεί και έχουν επιστρέψει οι ιδιοκτήτες τους», πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.
Παράλληλα, επεσήμανε πως «θα αξιοποιηθούν τα εποπτικά μέσα για την ασφάλεια της Αθήνας»
«Η Αθήνα είναι οι άνθρωποι και τα προβλήματά τους»
Ερωτώμενος για το «φαινόμενο» Στέφανος Κασσελάκης και αν θα επηρεάσει τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τους ψηφοφόρους, ήταν ξεκάθαρος:
«Δεν το πιστεύω. Επειδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν να κάνουν με απτό αποτέλεσμα, δεν έχουν ιδεολογία. Τα κόμματα πλέον μένουν μακριά και καλά κάνουν. Η λογική της κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν πρέπει να μεταφέρεται στην αυτοδιοίκηση. Το αντίθετο. Στην Αθήνα δουλεύουμε γειτονιά γειτοινια μέρα μέρα».
«Σε μια δημοκρατία θα υπάρχουν συμφωνίες, διαφωνίες. Όλα αυτά είναι απολύτως θεμιτά. Το ζητούμενο είναι αν μπόρουμε εμείς να πετύχουμε κάποια πεδία συναίνεσης κατά την προεκλογική περίοδο για να χτίσουμε πάνω σε αυτά μετά στο δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας για τους συνυποψηφίους του.
«Η Αθήνα δεν είναι πέρασμα. Είναι οι πραγματικοί άνθρωποι με τα προβλήματά τους», τόνισε.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, έκανε ειδική μνεία στον τομές της καθαριότητας.
«Η Αθήνα είναι μια ζωντανή, δυναμική μητρόπολη. Έχουμε αναδιοργανώσει την υπηρεσία της καθαριότητας, έχουμε νέα μέσα και εξοπλισμό.Έχουμε αλλάξει φιλοσοφία. Η Αθήνα θέλει σαπούνι, νερό, απολύμανση. Έχουμε τοποθετήσει 350 υπόγειους κάδους και αυτό δεν είναι μόνο αισθητικο. Δεν υπάρχουν οι μυρωδιές πλέον και ταυτόχρονα μειώνονται και τα δρομολόγια», κατέληξε.