Ο δύσκολος γρίφος των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Ο δύσκολος γρίφος των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Αναβρασμός επικρατεί σε πολλούς δήμους και περιφέρειες της χώρας, καθώς οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου επισκιάζονται από το παρατεταμένο και τοξικό προεκλογικό κλίμα των Εθνικών Εκλογών.

Με απλά λόγια, όσο καθυστερεί η προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών και όσο πιο αργά σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, τόσο μικρότερο «καθαρό χρόνο» θα έχουν για την προεκλογική τους εκστρατεία οι αυτοδιοικητικοί.Όπως είναι αναμενόμενο, την ώρα που ο κόσμος θα προσέρχεται στις κάλπες και παράλληλα θα σκάει με κρότο η νάρκη της απλής αναλογικής που τοποθέτησε στο εκλογικό σύστημα ο Αλέξης Τσίπρας κανείς δεν θα έχει την προσοχή του στραμμένη στην αυτοδιοίκηση.

Αυτός ο επικοινωνιακά χαμένος χρόνος έχει αποθαρρύνει πολλούς από το να ανακοινώσουν συνδυασμούς, ενώ εξίσου δύσκολο είναι μέσα σε αυτό κλίμα να βρεις υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Ταυτόχρονα, η πόλωση που επικρατεί στην κεντρική πολιτική σκηνή έχει προκαλέσει την οργή, αλλά και την απογοήτευση των ψηφοφόρων, με συνέπεια τα αισθήματα αυτά να μεταφέρονται και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

Μέσα στην αναμπουμπούλα αυτή, οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι υπάρχοντες συνδυασμοί που τους γνωρίζει ήδη ο κόσμος, ενώ οι νέοι συνδυασμοί καλούνται να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε δύσκολες πολιτικές συνθήκες.

Δεδομένου ότι μετά τις εθνικές εκλογές, θα ακολουθήσουν τα «μπάνια του λαού» οι αυτοδιοικητικοί θα πρέπει 1η Σεπτέμβρη να σηκώσουν τα μανίκια και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον ένα μήνα που θα έχουν μπροστά τους, μέχρι τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου. Τώρα, από την άλλη, αν γίνει πράξη αυτό που ακούγεται σε αρκετά δημοσιογραφικά γραφεία ότι θα μετατεθεί η ημερομηνία των εκλογών για την αυτοδιοίκηση για Μάιο του 2024, μαζί με τις Ευρωεκλογές, τότε το πράγμα για πολλούς συνδυασμούς δυσκολεύει, ακόμα περισσότερο, γιατί η παράταση της προεκλογικής περιόδου συνεπάγεται αρκετούς επιπλέον μήνες προεκλογικής εκστρατείας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο χρηματικού κόστους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ