Ο άγνωστος Χ… της εκτροπής

Ο άγνωστος Χ… της εκτροπής

Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη, στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ, προτείνοντας τρίτο πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού, χωρίς να τον κατονομάσει!Είθισται, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, η θέση του πρωθυπουργού να λαμβάνεται από τον αρχηγό του πρώτου κόμματος του συνασπισμού. Έτσι έγινε στη Γερμανία με τον Όλαφ Σολτς, το ίδιο στην Ιταλία με την Μελόνι κλπ! Είναι η λαϊκή εντολή, που ακόμα και σε κυβερνήσεις συνασπισμού, δείχνει ξεκάθαρα ποιον πολιτικό επιθυμεί ο λαός να κρατήσει τα ηνία της χώρας!

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας αδυναμία να διεκδικήσει με κυβερνητικό πρόγραμμα, την εμπιστοσύνη του κυρίαρχου λαού, έχει επαναπαυτεί στη τρίτη θέση. Με «όπλο» την απλή αναλογική εκβιάζει συνεργασία, με πρόσωπο άγνωστο που θα ορίσει αυτός, με οποίες ενδεχομένως υπόγειες συμφωνίες έχει κάνει και χωρίς την έγκριση του εκλογικού σώματος!

Η πρόταση του είναι ασέβεια στην κρίση του ελληνικού λαού και θεσμική εκτροπή της δημοκρατίας, αφού άλλοι ψηφίζονται και άλλοι αναλαμβάνουν την πρωθυπουργία της χώρας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ