ΝΔ: Συνεχείς συσκέψεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει εκλογών – Οι υποψήφιοι και τα προβλήματα

εκλογες

Σε φουλ ρυθµούς κινείται η Ν.∆. στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εκλογών. Φυσικά µε σπρώξιµο και από την Αθήνα αλλά και χάρη στην πιο ενεργητική στάση της ηγεσίας της ∆ιοικούσας του κόµµατος, όπου πλέον κουµάντο κάνουν ο Ζήσης Ιωακείµοβιτς και ο Ανέστης Φίσκας, αλλά και οι δύο πρόεδροι των ∆ΕΕΠ, Θόδωρος Μητράκας και Θωµάς Βράνος.

Οι συσκέψεις είναι συνεχείς, ενώ και τα ονόµατα των εκλογικών αντιπροσώπων σχεδόν έχουν συµπληρωθεί. Υπεύθυνος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ορίστηκε ο έµπειρος Γιώργος Κατσαούνος, ενώ το γεγονός ότι τις τελευταίες ηµέρες βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Γιάννης Μπρατάκος υποδηλώνει πολλά.

Τρία είναι αυτή τη στιγµή τα προβλήµατα. Το πρώτο έχει να κάνει µε την αποχώρηση του Κώστα Καραµανλή. Το κενό φαίνεται ότι θα αναπληρώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να ανέβει ο Kώστας Καραµανλής για να µιλήσει σε εκδήλωση που θα στοχεύει στη συσπείρωση αυτών των οµάδων της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Το δεύτερο ζήτηµα εντοπίζεται στα δυτικά, όπου η Ν.∆. καταγράφει ποσοστά σαφώς χαµηλότερα απ’ ό,τι πανελλαδικά στις δηµοσκοπήσεις. Γι’ αυτό και όλες οι µεγάλες συγκεντρώσεις γίνονται σε αυτές τις περιοχές. Το τρίτο ζήτηµα έχει να κάνει µε τα κενά στο ψηφοδέλτιο της Α’, τα οποία σύντοµα αναµένεται να κλείσουν. Οσο για τη µάχη του σταυρού: στην Α’ Θεσσαλονίκης, η πρώτη τριάδα (Γκιουλέκας – Ράπτη – Καλαφάτης) δεν αµφισβητείται. Επονται άλλοι τρεις εν ενεργεία βουλευτές (Σιµόπουλος, Ευθυµίου και Κούβελας) και µια οµάδα που διεκδικεί εκλογή (Γκολιδάκης, Βενιέρης και Κοκκόρης, αλλά και άλλοι). Στη Β’ ο Θόδωρος Καράογλου φαίνεται να διατηρεί τα πρωτεία, ενισχυµένος εµφανίζεται ο ∆ηµήτρης Βαρτζόπουλος, που µπορεί και να ξεπεράσει τον Σάββα Αναστασιάδη, ενώ πάντα υπολογίσιµος για εκλογή είναι και ο Φάνης Παπάς.

 

Πηγή: Parapolitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ