Μητσοτάκης: Είμαι περήφανος για μία προεκλογική υπόσχεση που αθετήσαμε

Μητσοτάκης: Είμαι περήφανος για μία προεκλογική υπόσχεση που αθετήσαμε

«Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό με ρυθμό τριπλάσιο της ανάπτυξης και όχι διπλάσιο όπως είχαμε πει» – Η ανάρτησή του στο Facebook

Την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση – την πρώτη μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών – έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Facebook, αναφερόμενος σε όσα έγιναν τη τελευταία εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το στεγαστικό πρόγραμμα για τους νέους, την Παιδεία, τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας, τον φράχτη στον Εβρο, την αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος, αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού, για την οποία επισήμανε πως «ενώ είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα τον αυξήσουμε με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης, τελικά τον αυξήσαμε με τριπλάσιο ρυθμό. Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που είμαι περήφανος που αθετήσαμε την υπόσχεσή μας».

Η αναφορά στον φράχτη στον Έβρο

«Ο φράχτης με τη σύμβαση που υπεγράφη την Παρασκευή, θα επεκταθεί κατά 35 χιλιόμετρα φθάνοντας συνολικά τα 140 χιλιόμετρα. Με αυτόνομα συστήματα επιτήρησης και με νέα φυλάκια και του Στρατού και της Αστυνομίας. Και με ακόμα περισσότερους συνοριοφύλακες, οι οποίοι θα αυξηθούν κατά 250, η πλειονότητα των οποίων θα είναι από την περιοχή του Έβρου», λέει ο πρωθυπουργός. Συνεχίζοντας επισημαίνει: «Ένας από τους λόγους που καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να αποτρέψουμε σε παραπάνω από 250.000 παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος ήταν ο φράχτης -όλοι θυμόμαστε τις σκηνές στη μεθόριο το 2020. Αυτό το ακριβό αλλά απαραίτητο έργο, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει να μην το χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε, αλλά να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Αφήνω στην κρίση σας το πώς κάποιοι μετατρέπουν μια εθνική ανάγκη σε εθνική εξαίρεση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ