Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι για καλύτερους μισθούς και εισοδήματα την επόμενη τετραετία»

Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι για καλύτερους μισθούς και εισοδήματα την επόμενη τετραετία»

«Το κύμα της νίκης που υψώνεται από εδώ στα Ιωάννινα θα φέρει μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε το απόγευμα σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχουμε κάνει πολλές συγκεντρώσεις σε αυτή την αίθουσα, αυτή όμως είναι μακράν η μεγαλύτερη. Τα Γιάννενα, η Ήπειρος, στέλνουν σήμερα το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Από αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, υψώνεται το κύμα της νίκης» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε ότι είναι «ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλες τις εστίες που κρατούν την πατρίδα μας πίσω.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στόχος της ΝΔ την επόμενη τετραετία είναι η αυξηση των μισθών και των εισοδημάτων. Δεσμεύομαι προσωπικά για τον στόχο αυτό είπε χαρακτιρστικά και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι από το 2019 και μετά επιδόθηκε σε υγειονομικό, οικονομικό και εθνικό σαμποτάζ με την στάση που κράτησε στην πανδημία, την παγκόσμια οικονομική κρίση και την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. «Σας διαβεβαιώνω ότι δεύτερη φορά στη συμφορά δεν θα υπάρξει» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε με έμφαση ότι «στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα διαμαρτυρίας». Παράλληλα εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του με την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ».

 

Παρακολουθήστε την ομιλία του:

 

Μαζί θα υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε στην ομιλία του: «Είναι αλήθεια πως εδώ και 4 χρόνια περάσαμε ως χώρα και ξεπεράσαμε πολλά. Μαζί βιώσαμε και στιγμές οδυνηρές όπως στα Τέμπη. Είναι δοκιμασίες που αποκάλυψαν διαχρονικά κενά και αδυναμίας, νησίδες ενός αναχρονιστικού χθες που αντιστέκεται και πρόλαβε να μας εκδικηθεί πριν το ξεριζώσουμε κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική τη μάχη εναντίον του.

Είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστώ με όλες εκείνες τις εστίες που κρατάνε την πατρίδα μας πίσω. Θα το κάνουμε μαζί. Θα υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Όλες αυτές οι αντιξοότητες που μας έτυχαν δεν μας λύγισαν γιατί η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες και τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις. Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, την οικονομία, την εργασία. Δεν υπάρχει επιχειρηματίας που να μην αναγνωρίζει ότι η Πολιτεία στάθηκε στο πλευρό του. Δεν υπάρχει εργαζόμενος που δεν γνωρίζει ότι η Πολιτεία πλήρωσε τους μισθούς για να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας.

Στρέψαμε το βλέμμα μας πρωτίστως σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη γιατί είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας. Είμαστε και η υπεύθυνη ΝΔ γιατί όλα αυτά τα κάναμε χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία».

 

Η κυβέρνηση έκανε πράξη αυτά που υποσχέθηκε

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην υλοποίηση των δεσμέυσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ. «Παρά τις μεγάλες δυσκολίες αυτή η κυβέρνηση έκανε πράξη αυτά που υποσχέθηκε. Το πρώτο που είχα πει ήταν ότι θα ανατάξουμε την οικονομία. Σας είπα τότε ότι θα επιστρέψουμε στη μεσαία όσα στέρησε από αυτήν η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Είχα πει ότι θέλω κοινωνία ενωμένη, ότι πρέπει να βγει επιτέλους η οικονομία από την καθήλωση και είχα δεσμευτεί ότι θα ξαναδώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και ότι θα βρεθούμε απέναντι στο διχασμό και την πόλωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ξεχωριστή επιτυχία η μείωση της ανεργίας και οι 300.000 νέες θέσεις εργασίας

«Σήμερα έχουμε μειώσει παραπάνω από 50 φόρους. Έλεγα το 2019 ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% , τον μειώσαμε κατά 35%. Η εισφορά αλληλεγγύης είναι πια παρελθόν, ο φόρος γονικών παροχών καταργήθηκε έως τις 800.000 ευρώ, μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4 μονάδες και είχα δεσμευτεί το 2019 ότι πρόθεσή μου είναι να αυξήσω τον κατώτατο μισθό με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ. Τον ξεπεράσαμε αυτό το στόχο.

Σκύψαμε και με προσοχή των απομάχων της εργασίας, για πρώτη φορά έχουμε μόνιμες αυξήσεις σχεδόν 8% στους συνταξιούχους ύστερα από 12 χρόνια. Εισέπραξαν ενίσχυση και εκείνοι που συνεχίζουν να αδικούνται από τη διαβόητη προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία επιτυχία της κυβέρνησης είναι για το γεγονός ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μειώσαμε την ανεργία κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες και δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας πολλές από τις οποίες είναι καλοπληρωμένες. Τα νέα παιδιά που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης για πρώτη φορά σκέφτονται να επιστρέψουν».

 

Εθνική αναγκαιότητα ο φράχτης

«Είχα πει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με τα εθνικά μας θέματα, ότι δεν μπορουμε να ανεχτούμε η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι και τη λογική ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Πετύχαμε οι παράνομες μεταναστευτικές ροές έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Κρατήστε ένα στοιχείο. Το 2015 το 75% όλων όσοι έμπαιναν παράνομα στην Ευρώπη ήταν από την Ελλάδα. Σήμερα είναι κάτω του 10%. Τα ακριτικά νησιά ανακουφίστηκαν. Τελειώσαμε με την αθλιότητα της Μόριας, οι δομές φιλοξενίας εκσυγχρονίστηκαν. Είναι πολιτική που αναγνωρίζεται και στην Ευρώπη ως ορθή. Αναγνωρίζει και περιφρουρεί τα ελληνικά σύνορα τα οποία είναι και ευρωπαϊκά, επεκτείνοντας τώρα και το τεχνητό εμπόδιο στον Έβρο. Κάποιοι πηγαίνουν μέχρι του σημείου να διεκδικούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μη χρηματοδοτεί ένα τέτοιο έργο. Ο φράχτης θα κατασκευαστεί, είτε με ευρωπαϊκούς, είτε με εθνικούς πόρους γιατί αποτελεί εθνική αναγκαιότητα».

 

Η φωνή μας ακούγεται δυνατή και σεβαστή σε όλα τα διεθνή φόρα

«Μας δυναμώνουν πάνω από όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, χωρίς αργίες και διακοπές, είναι όρθιοι και ξύπνιοι για να μπορούμε εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι, τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτή είναι μόνο μία όψη της γαλάζιας αψίδας. Η άλλη αναδεικνύεται από την αμυντική διπλωματία. Σήμερα διευρύνουμε την επιρροή μας παντού, από τη Β. Αμερική μέχρι την Ιαπωνία, τα Βαλκάνια όπου η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά σε ρόλο πρωταγωνιστή. Η φωνή μας πια ακούγεται δυνατή και σεβαστή σε όλα τα διεθνή φόρα. Από το αμερικανικό κογκρέσο και τον ΟΗΕ μέχρι τις Βρυξέλλες και τις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου. Η Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις στην ΕΕ όχι ως το κακό παιδί της Ευρώπης, αλλά ως μια χώρα υπερήφανη, ισότιμη η οποία πια μπορεί να συμμετέχει ουσιαστικά και να ακούγεται η φωνή της παντου με αυτοπεποίθηση και ισχύ. Μπορούμε μετά από 4 χρόνια να πούμε ότι ποτέ στη μεταπολίτευση καμία κυβέρνηση δεν συνάντησε τόσα μεγάλα προβλήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τόσες κρίσεις».

 

 

Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα

«Είμαι ο πρώτος ο οποίος θα δηλώσω ότι δεν είμαστε αλάθητοι και θα έχω το θάρρος να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί όταν αντιμετωπίζω σφάλματα. Μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και διαρκώς να προσπαθούμε να γινόμαστε καλυτεροι. Αυτή η εμπειρία αποτελεί μια ξεχωριστή εθνική παρακαταθήκη. Έγιναν όλα τέλεια; Προφανώς όχι.

Όταν ζήτησα την εμπιστοσύνη σας το 2019 δεν υποσχέθηκα θαύματα, υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Ξέρω ότι έχουμε μεγάλες δυσκολίες, ότι οι μισθοί στον τόπο μας είναι ακόμα χαμηλοί, ότι τα νέα παιδιά δυσκολεύονται να βρουν στέγη, ότι αυτό το σύστημα υγείας έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, ότι στην Παιδεία οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν πρέπει να έχουν συνέχεια και ότι στο δημόσιο ψηφιοποιήθηκαν οι συναλλαγές, πρέπει να γίνουν υπεύθυνες και οι συμπεριφορές. Μας το δίδαξε το τελευταίο ατύχημα».

 

Τώρα μπορούμε να γίνουμε Ευρώπη παντού και σε όλα

«Αν μέχρι σήμερα καταφέραμε να μείνουμε Ευρώπη – δεν πρέπει να ξεχνάμε τι πήγε να γίνει το 2015 – τώρα μπορούμε να λέμε ότι είμαστε Ευρώπη και να γίνουμε Ευρώπη παντού και σε όλα. Η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει τη χώρα των κλειστών τραπεζών, των φόρων, της ανεργίας , του διεθνούς περιθωρίου. Χθες υποδεχθήκαμε τον πρόεδρο του eurogroup. Τι είπε; Είπε ότι μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση θα έχει πιο υγιή οικονομική προοπτική και αυτό οφείλεται στη δουλειά που κανατε και στις δύσκολες αποφάσεις, μια δουλειά που ενίσχυσε την ανθεκτικότητά σας. Είναι η καλύτερη αναγνώριση της σημαντικής προόδου που πετύχαμε όλοι μαζί.

Με μια οικονομία η οποία πρωταγωνιστεί πια στην ανάπτυξη. Από το 2015 έως το 2019 η ελληνική οικονομία ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην ευρωζώνη, σήμερα είμαστε πρωταθλητές, με ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών, εσόδων από τον τουρισμό».

 

 

Τα δύσκολα στο μέτωπο του πληθωρισμού είναι πίσω μας

«Είμαστε σήμερα ένα σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα. Θα μπορούμε να προσδοκούμε στη μείωση του κόστους δανεισμού. Εφόσον από τις εκλογές προκύψει σταθερή ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023.

Θέλω να επαναλάβω έναν απαράβατο κανόνα της ανάπτυξης η οποία συμβαδίζει με τη δημοσιονομική τάξη. Το απόθεμα ήταν προϊόν της ανάπτυξης και για αυτό στηρίξαμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις υψώνοντας τείχος άμυνας απέναντι στην ακρίβεια.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν στο σημείο να είναι 10 φορές από αυτές πριν από 18 μήνες. Φορολογήσαμε τους παραγωγούς της ηλεκτρικής ενέργειας και επιστρέψαμε αυτά τα υπερκέρδη σε όλη την ελληνική κοινωνία και στηρίξαμε τα νοικοκυριά με πρόσθετη βοήθεια.

Σήμερα έχουμε ακόμα πληθωρισμό και η ακρίβεια έιναι το νούμερο ένα πρόβλημα, αλλά η Ελλάδα έχει τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμο στην ΕΕ, έχουμε καταφέρει να συγκρατήσουμε την αύξηση των μισθών και πιστεύω ότι τα πιο δύσκολα το μέτωπο του πληθωρισμού είναι πια πίσω μας».

 

 

Όλα όσα πετύχαμε ήταν στηριγμένα σε ένα μελετημένο σχέδιο που συνεχίζεται

«Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν, ήταν στηριγμένα σε ένα μελετημένο σχέδιο το οποίο τώρα συνεχίζεται. Είχα την ευκαιρία σήμερα να παρουσιάσω το περιφερειακό πρόγραμμα για την Ήπειρο, για μια Ήπειρο πρωταθλήτρια. Θα δείτε ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο δρόμος Γιάννενα – Κακαβιά γίνεται και δεν είναι ο μόνος. Όλοι οι οδικοί άξονες που έβγαλαν την Ήπειρο από την απομόνωση, όλα τα έργα αυτά έχουν τη σφραγίδα της ΝΔ. Να προσθέσω την αξιοποίηση του αεροδρομίου, την τεράστιας σημασίας παραχώρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Τι κάνουμε; Το μισθώνουμε για 40 χρόνια και ο ιδιώτης έχει την υποχρέωση να δρομολογήσει μια σειρά από επενδύσεις και μετά από 40 χρόνια επιστρέφει στην κυριότητα του δημοσίου. Εμβληματικό έργο και το Πάρκο Τεχνολογίας. Έχουμε βρει τη μισή χρηματοδότηση, θα βρούμε και την άλλη μισή».

 

 

Στις 21 Μαΐου πρέπει να αναμετρηθεί η χώρα-σκορποχώρι των ανοιχτών συνόρων με την Ελλάδα του 2023

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταδεικνύουμε τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Έχουν γίνει πολλά, όμως πρέπει και θα γίνουν πολλά περισσότερα. Ειδικά εδώ στα Γιάννενα το οφείλουμε και σε έναν μεγάλο απόντα, τον Μωυσή Ελισάφ, ήταν ένας ενωτικός δήμαρχος. Πρώτος ήθελε τη σύγκριση από τη σύγκρουση. Αυτό θέλουμε και εμείς. Δεν θέλουμε να τσακωνόμαστε στα παράθυρα, αλλά θέλουμε να συγκριθούμε. Οι πολίτες να θυμηθούν και να συγκρίνουν.

Στο δρόμο προς την 21η Μαΐου θα πρέπει να αναμετρηθεί η χώρα σκορποχώρι των ανοιχτών συνόρων με την ασφαλή Ελλάδα του 2023. Η συνέπεια όσων μιλούν για δικαιοσύνη παντού, ενώ έχουν δύο καταδικασμένους υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο. Το θράσος αυτών που τελευταία καταγγέλλουν το διχασμό, όταν διαλαλούν ή εμείς ή αυτοί και απειλούν ότι θα είναι αλλιώς.

Ματαιοπονούν, δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά. Πάνε στις κάλπες με κάλπικα λόγια. Αντέγραψε ο κ. Τσίπρας το παλιό σύνθημα του παλιού ΠΑΣΟΚ ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Δανείζονται από το περιθώριο διάφορους χυδαίους καλλιτέχνες. Πάντα αδιόρθωτοι καταφεύγουν στο να λένε ψέματα, να διχάζουν την κοινωνία και στην τακτική να λένε μία ανακρίβεια συνεχώς, πες πες πες κάτι θα μείνει.

Το έκαναν με τη δήθεν νεκρή μικρή Μαρία και τώρα ανερυθρίαστα με το θέμα του νερού. Κάποιοι τη βαφτίζουν ιδιωτικοποίηση με τραγούδια και συναυλίες, γίνονται ψεύτες μετά μουσικής. Η αντιπολίτευση αυτή θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνη. Στην εποχή του κορωνοιού είχαμε υγειονομικό σαμποτάζ. Είχαμε πάντα αντιπολίτευση του εθνικού σαμποτάζ. Το δικό τους χθες συνεπώς προδιαγράφει και το δικό τους σήμερα, όχι σε όλα, ναι σε τίποτα, υποσχέσεις με χρήματα τα οποία έρχονται από κάποιο άγνωστο λεφτόδεντρο, με λύσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά. Ιδέες για νέες τράπεζες, για νέους φόρους, τους ξεφεύγουν. Απέναντι σε αυτό το συνονθύλευμα κινδύνων και ψεμάτων, εμείς αντιτάσσουμε συγκροτημένο πρόγραμμα.

 

 

Τρεις δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία

«Συγκρατείστε τρία πράγματα. Πρώτον η συνέχιση της αναπτυξιακής ορμής της οικονομίας. Αν το 2019 δεσμεύτηκα για χαμηλότερους φόρους, σήμερα δεσμεύομαι ότι η επόμενη τετραετία θα είναι καλύτερων μισθών και καλύτερων εισοδημάτων, όχι μόνο για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για το δημόσιο. Την 1.1.2024 θα έχουμε νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Χάσαμε πάρα πολλά τη δεκαετία της κρίσης αλλά μπορούμε μέχρι το 2030 να έχουμε καλύψει όλο το χαμένο έδαφος από την Ευρώπη.

Δεύτερη προτεραιότητα να συνεχίσουμε την τολμηρή μεταρρύθμιση στην υγεία. Η σπουδαία δουλειά να συνεχιστεί και να ενταθεί. Όλοι οι Έλληνες θα αποκτήσουν τη δημόσια υγεία που θέλουν και απαιτούν από την πολιτεία.

Τρίτον ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος που θα αξιολογεί τους υπαλλήλους με κίνητρα και απαιτήσεις. Απαιτείται και η ατομική συνειδητοποίηση».

 

 

Μία είναι η κάλπη, στις 21 Μαΐου και θα καθορίσει ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός θα κυβερνήσει

«Να ξαναπώ πόσο σημαντικές θα είναι οι προτάσεις μας για τη νέα γενιά. Υπάρχει δυσκολία επικοινωνίας του πολιτικού συστήματος με τη νέα γενιά, υπάρχει χάσμα εμπιστοσύνης, το οποίο πρέπει να γεφυρώσουμε. Πρώτα ακούγοντάς σας και στη συνέχεια να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά σας.

Αυτή η παράταξη, η ΝΔ έχει αποδείξει ότι ξέρει να οδηγεί την Ελλάδα από το χθες στο αύριο. Μόνο εμείς μπορούμε να τα βάζουμε με το παρελθόν όσο και με τον κακό μας εαυτό. Μιλάμε για το έργο μας γνωρίζοντας ότι η συνέπεια λόγων και πράξεων σφυρηλατεί τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Δεν με ενοχλεί τίποτα περισσότερο από αυτούς που ισχυρίζονται ότι αυτή είναι η Ελλάδα και δεν αλλάζει. Όχι, αλλάζει. Πηγαίνει στην κατεύθυνση της προόδου. Για να συμβεί αυτό πρέπει να απασφαλιστεί μία νάρκη, η νάρκη της απλής αναλογικής που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί, είτε σε ακυβερνησία, είτε σε επικίνδυνες δυνητικές συμμαχίες. Στη Βουλγαρία είχε την Κυριακή τις πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια χωρίς να μπορεί να καταλήξει σε σταθερή κυβέρνηση. Δεν θέλουμε τέτοιες περιπέτειες στην πατρίδα μας . Η κάλπη της 21ης Μαίου θα καθορίσει ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργος θα κυβερνήσει. Μία είναι η κάλπη, η 21η Μαίου. Δεν χωρούν επιπολαιότητες, άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία, το κακό για τη χώρα θα εχει συντελεστεί. Δεν μπορεί να είναι ένας τίτλος που γράφει συνεργασία και στην ουσία είναι παραλυσία.

Ψηφίζεις ΝΔ και Μητσοτάκη για πρωθυπουργό ή έστω ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλεις να έχεις τον Τσίπρα πρωθυπουργό, αλλά γιατί να ψηφίζεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα έχεις αύριο.

Όπως η πατρίδα αναζητά καθαρούς ορίζοντες, αναζητά και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη ΝΔ. Για να μπορέσουμε να εδραιώσουμε τις κατακτήσεις μας, κάνοντας καλύτερη τη χώρα και εμάς τους ίδιους. Ξέρω ότι αναμέσα μας μπορεί να είναι συμπολίτες μας που πρώτη φορά θα μας εμπιστευτούν και κάποιοι που μας ψήφισαν και τώρα είναι σκεπτικοί. Κάποιες στιγμές μπορεί να σας πληγώσαμε, αλλά ποτέ δεν σας προδώσαμε».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ