Μηταράκης: «Είμαστε υπέρ της μετανάστευσης αλλά με νόμους και κανόνες»

Μηταράκης: «Είμαστε υπέρ της μετανάστευσης αλλά με νόμους και κανόνες»

Αντιπροσωπεία μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος International Business, Global Affairs από το Fletcher School του Tufts University των ΗΠΑ, επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη 21 Μαρτίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τους φοιτητές, υποδέχθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, και τους ξενάγησε στην υπερσύγχρονη αίθουσα του Κέντρου Διαχείρισης Συμβάντων, που λειτουργεί εντός του κτηρίου. Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε την μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας και μίλησε για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης τόσο στο επίπεδο των δομών, όσο και στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Όπως είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, το 2020 στην χώρα λειτουργούσαν 121 δομές στις οποίες διέμεναν 90.000 άτομα, ενώ σήμερα υπάρχουν 33 στις οποίες οι διαμένοντες δεν ξεπερνούν τις 15.000 στους οποίους παρέχονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης εν αντιθέσει με το τι ίσχυε στην χώρα μας στο παρελθόν.

«Προστατεύουμε τα σύνορά μας, είμαστε ενάντια στην παράνομη μετανάστευση και στο να αποφασίζουν οι λαθροδιακινητές ποιοι θα βρεθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Είμαστε υπέρ της μετανάστευσης με κανόνες, γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε διμερείς συμφωνίες με Αίγυπτο και Μπαγκλαντές προκειμένου να αξιοποιήσουμε εργατικό δυναμικό με νόμιμο και οργανωμένο τρόπο» είπε ο κ. Μηταράκης.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, απάντησε στη συνέχεια σε ερωτήσεις των φοιτητών αναφορικά με τις προκλήσεις της Ελλάδας στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, τις παροχές στα ασυνόδευτα ανήλικα καθώς κ.α.

«Είχα την χαρά σήμερα να υποδεχθώ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος International Business, Global Affairs από το Fletcher School του Tufts University. Μιλήσαμε για την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας ενώ τους ξενάγησα και στην υπερσύγχρονη αίθουσα του Κέντρου Διαχείρισης Συμβάντων» υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ