Μηταράκης: Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε «άγνωστο Χ πρωθυπουργό»

Μηταράκης: Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε «άγνωστο Χ πρωθυπουργό»

Το δίλημμα της επερχόμενης εκλογικής μάχης έθεσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης, τονίζοντας πως το κυβερνών κόμμα κατέρχεται ζητώντας αυτοδυναμία από τον ελληνικό λαό προκειμένου να σχηματίσει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής, 26 Μαρτίου, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία στην δεύτερη εκλογική μάχη θα μπορέσει να επιτύχει αυτοδυναμία ενώ τόνισε πως στην χώρα μας δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών. Την ίδια ώρα σχολίασε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τρίτο πρόσωπο στην θέση του πρωθυπουργού στο υποθετικό σενάριο εκλογικής συνεργασίας, λέγοντας πως δεν θα βρει στήριξη ούτε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν προγραμματικές προτάσεις.

«Το διακύβευμα των εκλογών θα είναι τέτοιο που θα οδηγήσει τον ελληνικό λαό στο να κάνουν μία επιλογή, εάν θέλουν τον κ. Μητσοτάκη ακόμη τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργό», είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε πως μετά την τραγωδία των Τεμπών οι πολίτες είναι φορτισμένοι για την άδικη απώλεια τόσων ανθρωπίνων ζωών και γι’ αυτό είναι ακόμη πρόωρο για προβλέψεις που αφορούν στις εκλογές που θα γίνουν τον Ιούλιο.

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ. Παύλο Γερουλάνο σημείωσε πως η πρόταση του κόμματός του έχει ένα λογικό άλμα. «Λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης με 35% για παράδειγμα, γιατί δεν θα έχει την νομιμοποίηση της πλήρους αυτοδυναμίας. Θα έχει όμως την νομιμοποίηση ένα πρόσωπο που έχει επιλεγεί πίσω από κλειστές πόρτες και το οποίο δεν θα εκτεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού;», διερωτήθηκε ο κ. Μηταράκης. Κλείνοντας δε τόνισε πως ο ίδιος ως υποψήφιος βουλευτής δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα οποιοδήποτε πρόσωπο που θα προκύψει σε μία κλειστή συζήτηση και δεν θα έχει τεθεί προεκλογικά και δεν θα έχει τεθεί στην ψήφο του ελληνικού λαού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ