Με οδηγό την κοινωνία η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης - Συρεγγελα

Η δημοσκοπική υπεροχή και της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα χωρίς άμεσο αντίπαλο, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρεθεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή της Μαρίας Συρεγγέλα στη γραμματεία του κόμματος, η οποία θα αναδιαμορφώσει το εσωτερικό του κόμματος, τη δομή και τις γραμματείες, στέλνοντας το μήνυμα για την κοινωνική αντεπίθεση.

Την περασμένη Πέμπτη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός τόνισε «Έχουμε ένα πολύ τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο θέλω να υλοποιήσω με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα. Άρα δεν συμβιβάζομαι με την ικανοποίηση της εκλογικής νίκης, με το 41%. Αυτό δεν μου λέει τίποτα. Το 41% ήταν το αποτέλεσμα το οποίο καθόρισε τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αλλά για εμένα το κοντέρ έχει μηδενίσει. Θα κριθούμε ξανά σε αυτή την τετραετία από την αρχή», στέλνοντας το μήνυμα στα στελέχη της κυβέρνησης πως κρίνονται συνεχώς από την κοινωνία.

Εστιάζοντας στην κοινωνία

Η διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, σε συνάρτηση με τους νέους συνδυασμούς, μεταξύ των οποίων και της κίνησης του Ανδρέα Λοβέρδου, δείχνει μία ρευστότητα που θα επηρεάσει και ενδεχομένως θα μπερδέψει την κοινωνία στη βάση της.

Μετά τις επιτυχίες στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα εστιάσει στα προβλήματα της κοινωνίας, την ακρίβεια, την μείωση της ανεργίας και τα προβλήματα της καθημερινότητας, στέλνοντας το μήνυμα στο εκλογικό σώμα, πως αφουγκράζεται τα προβλήματα και πως είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη για την διακυβέρνηση της χώρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ