Κρανιδιώτης για Τέμπη: Υπάρχει διαχρονική ευθύνη, αλλά έχουμε το πρόβλημα με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών (Vid)

Κρανιδιώτης

Καλεσμένος της Λίας Λάππα και της εκπομπής επικαιρότητα του Ελλάδα 24 ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης.

Η τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους νεαρά άτομα, ήταν το θέμα συζήτησης με τον κ. Κρανιδιώτη να εξομολογείται ότι το μοιραίο δρομολόγιο το έκανε συχνά όσο ήταν φοιτητής του ΑΠΘ. Ανεβοκατέβαινε συχνά από τον Κορυδαλλό για Θεσσαλονίκη αλλά και μετέπειτα στη ζωή του.

Όσον αφορά το τραγικό συμβάν που σημάδεψε για πάντα την Ελλάδα με τα κακώς καμωμένα στις αμαξοστοιχίες και στις υποδομές τους, ο κ. Κρανιδιώτης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι άνθρωποι που γνώριζαν θα έπρεπε να κάνουν μήνυση στον εισαγγελέα για εγκληματική αμέλεια, η οποία βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, ενώ επεσήμανε ότι έπραξε σωστά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είπε συγγνώμη παράλληλα όμως θα πρέπει να στείλει τους Υπουργούς που υπηρέτησαν και πριν τον Κώστα Καραμανλή στο σκαμνί.

Οι πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν και φθάνουν πίσω σε προηγούμενες κυβερνήσεις σκοντάφτουν στον περιβόητο νόμο Βενιζέλου «περί ευθύνης Υπουργών». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για τον πιο αντιδημοκρατικό νόμο ο οποίος έχει απονομιμοποιήσει το πολιτικό εθνικό σύστημα με το κόμμα του να είναι αντίθετο πλήρως απέναντι σε αυτό τον νόμο.

Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν μιλά για χρεωκοπία του ΟΣΕ από το 1998 της τάξεως του 1,8 δις ευρώ, για κακοδιαχείριση καθώς αποτελούσε και απύθμενη δεξαμενή προσλήψεων αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα μέσων μισθών εργαζόμενων στα τρένα που έφταναν τις 60.000 ευρώ και 100.000 ευρώ, αντιπαραβάλλοντας μισθούς ιπτάμενων μαχητικών αεροσκαφών που υπηρετούν σε πόστα βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, κλείνοντας τη συνέντευξη, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, της μη σωστής λειτουργίας υποδομών και υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη, ενώ αποτελεί προτεραιότητα του κόμματός του, αν μπει στη βουλή, να ελεγχθούν όλοι όσοι έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

 

 

Πηγή: ellada24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ