Κικίλιας: Στοχευμένη προώθηση του “Shopping in Greece” ξεκινάει το επόμενο διάστημα ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ

Κικίλιας: Στοχευμένη προώθηση του “Shopping in Greece” ξεκινάει το επόμενο διάστημα ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ

Στοχευμένη προώθηση του «Shopping in Greece» ξεκινάει το επόμενο διάστημα ο ΕΟΤ, προκειμένου να προβληθεί η Ελλάδα και ως προορισμός που ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τα ελληνικά προϊόντα και να ζήσει την εμπειρία της επίσκεψης σε τόπους όπου το ελληνικό εμπόριο αναπτύσσεται. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώθηκε σήμερα στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα, αλλά και τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, όπου και υπογράφτηκε και το σχετικό μνημόνιο.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι η καμπάνια που ήδη κάνει ο ΕΟΤ θα πλαισιωθεί με αυτή της προώθησης του «Shopping in Greece». Άρα, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προβάλλουν τον εμπορικό τους κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα θα προβάλλουμε το ελληνικό εμπόριο και τα ελληνικά προϊόντα, ανέφερε ο υπουργός. Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για ένα νέο εγχείρημα, όπως αυτό της διασύνδεσης του εμπορίου με τον τουρισμό, και εξέφρασε την πίστη πως θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στις εμπορικές επιχειρήσεις όσο και στην προβολή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης επεσήμανε ότι είναι μια σημαντική προσπάθεια προς την κατεύθυνση της τόνωσης του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας. Ο ΕΟΤ ήδη έχει κάνει μια πρώτη προετοιμασία πώς θα πλασαριστεί στο εξωτερικό το νέο τουριστικό προϊόν και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες πώς θα «τρέξει» η καμπάνια και μέσω των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, αλλά και τα δίκτυα επικοινωνίας που ο οργανισμός διαθέτει.

Στην παρέμβαση του ο κ. Καρανίκας σημείωσε ότι 700.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στις ελληνικές επιχειρήσεις και πράγματι, όπως είπε, ο εμπορικός κόσμος έχει ανάγκη την προβολή των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ