Κι όμως: Ο Σημίτης ασκεί κριτική για τις… επενδύσεις (!)

Σημίτης

Σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την οικονομική πολιτική της εξαπολύει ο Κώστας Σημίτης, τονίζοντας ότι μέσω real estate ξένα κερδοσκοπικά funds αποκτούν με τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση» ανέφερε ότι «το επενδυτικό κλίμα που επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση είναι ένας επιβεβλημένος στόχος που, χωρίς να υποτιμώ καθόλου ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα, έχει αποδώσει ασταθή αποτελέσματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι επενδύσεις στο real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds, τα οποία μάλιστα συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή, με τα εθνικά μας κεφάλαια οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας. Αυτό δεν λέγεται ξένη επένδυση, αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός».

Παράλληλα ο Κώστας Σημίτης σημείωσε πώς «οι μαζικές παροχές επιδομάτων είναι μεν θετικές στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά βλαπτικές στο σύνολό τους, καθώς διευρύνουν το δημόσιο έλλειμμα δημιουργώντας συνθήκες επιβολής νέων φορολογικών μέτρων».

Ο Πρωθυπουργός του χρηματιστηρίου και των σκανδάλων, ο «αρχιερέας της διαπλοκής» όπως τον είχε αποκαλέσει ο Κώστας Καραμανλής (βέβαια το 2009 του ζήτησε συγγνώμη δημόσια), όχι μόνο έχει το θράσος το 2023 να παίρνει ακόμα τον λόγο και να παρεμβαίνει στα πράγματα, αλλά να ασκεί και κριτική στον Μητσοτάκη για τις επενδύσεις (!), λες και ο ίδιος όταν ήταν πρωθυπουργός, «πνιγήκαμε» στις δικές του επενδύσεις.

Αλλά, πρόεδρε Κυριάκο, αυτά παίρνεις όταν στηρίζεις τέτοια συστήματα. Σιγά που θα στην «χάριζε»…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ