Κατρούγκαλος: Αν βγαίνουν τα “κουκιά” για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, αδύνατον να πει ο Ανδρουλάκης δεν θέλω Τσίπρα για πρωθυπουργό

Κατρούγκαλος

“Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε πει ότι μόνο σε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση μπορεί να συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ”, ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8”, για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων για σχηματισμό “προοδευτικής κυβέρνησης”, ήδη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

“Θεωρώ επομένως ότι εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα και εφόσον και τα νούμερα βγαίνουν, πιστεύω ότι θα βγουν, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση”, σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

“Έχει πει ότι είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή, πράγμα που το πιστεύουμε κι εμείς εφόσον είμαστε πρώτο κόμμα”, σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στον κ. Ανδρουλάκη. Ερωτηθείς ωστόσο πώς μπορεί να είναι εφικτή αυτή η συνεργασία με δεδομένο, ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, επιμένει να λέει όχι στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό, ο κ. Κατρούγκαλος απέδωσε αυτές τις δηλώσεις σε “τακτικισμό” του κ. Ανδρουλάκη.

“Το λέει αυτό. Μπορείτε να φανταστείτε όμως ένα σενάριο που βγαίνουν τα νούμερα, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλειοψηφία για να κυβερνήσουν και ο κ. Ανδρουλάκης να πει όχι, πάμε ξανά σε εκλογές γιατί εγώ δεν θέλω τον Τσίπρα πρωθυπουργό;”, ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για τις δηλώσεις Ανδρουλάκη.

“Αν το πει τότε, με τις συνθήκες που λέω, φαντάζεστε ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου; Εγώ το θεωρώ τακτικισμό αυτό και θεωρώ ότι μπροστά στο κρισιμότατο δίλημμα, μπορείς να σχηματίσεις κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα πρωθυπουργό, δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει ο κ. Ανδρουλάκης στην απόφαση να πάμε σε δεύτερες εκλογές, ακριβώς γιατί αυτές τις αποδοκιμάζει από τώρα”, συνέχισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ερωτηθείς γιατί τότε να μην κάνει το ίδιο ο κ. Ανδρουλάκης και στην περίπτωση της ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη, εφόσον πρόκειται για τακτικισμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι εκεί υπάρχει μια βαθύτατη αντίφαση με την δήλωσή του ότι συμμετέχει μόνο σε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.

“Η προοδευτική κυβέρνηση είναι ένας στρατηγικός στόχος για εμάς. Μια νέα προοδευτική πλειοψηφία που θα συγκεντρώνει τις δυνάμεις της Αριστεράς, της οικολογίας, της σοσιαλδημοκρατίας που έχει απορρίψει τον νεοφιλελευθερισμό. Γι’ αυτό και συμμετέχει άλλωστε προσκαλεσμένος ο Αλέξης Τσίπρας στις συνόδους κορυφής των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών”, σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ