Κάτι κάνει πολύ καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης

Το πολιτικό σκηνικό αποτυπώνει ξεκάθαρα την παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την κατακερματισμό της αντιπολίτευσης 

Ιστορικά διανύουμε την εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναμφισβήτητα υπερέχει των πολιτικών του αντιπάλων, δείχνοντας αλώβητος και παντοδύναμος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δείχνουν ανήμπορα να τον αντιμετωπίσουν στα ίσα. Επιπροσθέτως, δείχνει να ισχυροποιείται παρά τα χρόνια διακυβέρνησής του. Η εύκολη δικαιολογία είναι πως δεν έχει σοβαρό και ισχυρό αντίπαλο, αλλά η πραγματικότητα είναι πως ο ίδιος κερδίζει με την πολιτική του.

Η εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος 

Η αλήθεια είναι πως η πολιτική και η αποτελεσματικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβραβεύτηκε από το εκλογικό σώμα. Η αύξηση της διαφοράς από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, μόνο τυχαία δεν είναι. Η έλλειψη πολιτικών προτάσεων και επιχειρημάτων, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ισχυροποιούν τον πρωθυπουργό.

Η αποτελεσματικότητα απέναντι από τον λαϊκισμό

Στα χρόνια διακυβέρνησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέστησε την οικονομία, αύξησε μισθούς και συντάξεις, έφερε και φέρνει νέες επενδύσεις. Όλα αυτά, αντιμετωπίζοντας παγκόσμιες γεωπολιτικές κρίσεις καθώς και την πανδημία της Covid-19. Βελτίωσε την διεθνή εικόνα της χώρας μας στη διεθνή διπλωματία και η φωνή της Ελλάδας για καίρια προβλήματα ακούγεται με ενδιαφέρον. Η σύγκριση με τον  Αλέξη Τσίπρα, ήταν αναπόφευκτη και η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, φυσιολογική. Από την άλλη πλευρά, το σύνολο της αντιπολίτευσης, επιδίδεται σε έναν ακατάπαυστο τοξικό λόγο, με λαϊκίστικα επιχειρήματα, απέναντι σε μία πολιτική που αποδίδει.

Η ηγετική μορφή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προφανώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή του πολιτικού σκηνικού. Η αποτελεσματικότητά του διέλυσε την αξιωματική αντιπολίτευση και ανεπάρκεια τους να τον αντιμετωπίσουν πολιτικά. Ο ίδιος κοιτάει μπροστά, να λύνει προβλήματα και να διορθώνει λάθη, χωρίς να ασχολείται με τα τεκταινόμενα στα άλλα πολιτικά κόμματα, εστιασμένος στο έργο του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ