Κασσελάκης: Το «κρατίδιο», οι αντιδράσεις, το ψευδοκράτος και η… αϋπνία (Βίντεο)

Κασσελάκης

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στα Κατεχόμενα

Μιλώντας στις κάμερες μετά την περιοδεία του στο Αιγάλεω, ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μία προσπάθεια ν σχολιάσει τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, αναφέρθηκε σε «κρατίδιο» και «δικό τους Βόρειο Τμήμα», σκορπώντας έντονες αντιδράσεις.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κασσελάκη:

«Να θυμίσω σε όλους ότι έχω βάλει στην κρίση του κόσμου από τα μέσα Αυγούστου ξεκάθαρες προτάσεις. Είμαι ο μόνος υποψήφιος ο οποίος έχει βγάλει προτάσεις. Το να λέμε ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο, όταν έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου από την έγκριση του κόσμου για το περιεχόμενο που έβγαλα μπροστά, πολύ απλά δεν σέβεται την νοημοσύνη του κόσμου. Έχω βγάλει ξεκάθαρες προτάσεις.

Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή ως στόχο η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως στόχο πρέπει να έχουμε η πρώτη γραμμή του στρατού κατά τη γνώμη μου να είναι επαγγελματική, οι άνθρωποι να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό οι στρατιωτικοί μας και να έχουν πολύ καλές απολαβές.

Για τη δεύτερη γραμμή και για όλο τον συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Αυτή είναι η άποψή μου. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τόπο τους με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Αυτό θα γίνει με συνεννόηση με την κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος να κάνει ένα ολόκληρο κυβερνητικό πρόγραμμα κοστολογημένο μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Σας λέω τον σκοπό: ο σκοπός ποιος είναι; Ο σκοπός είναι ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική. Ο σκοπός είναι, βεβαίως και η κοινωνική θητεία θα πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Όλη η κοινωνία πρέπει να έχει τεκμηρίωση και να είναι έτοιμη για όλα τα θέματα άμυνας. Αλλά, ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας του όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι.»

Οι αντιδράσεις

Οι χρήστες της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter), δεν άφησαν αναπάντητο το ολίσθημα με δεκάδες λογαριασμούς να σχολιάζουν. Δείτε μερικά:

 

 

Η αντίδραση της Κύπρου – Καλή μας τύχη κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Η αναφορά του Κασσελάκη σχολιάστηκε έντονα και στην Κύπρο με τον στενό συνεργάτη του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Μιχάλη Σοφοκλέους.

«Τι πειράζει καλέ που δεν έχουν ιδέα; Γράφουν στο Instagram. Ειλικρινά, καλή μας τύχη κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το Sigma Live μιλάει για «ασυναρτησίες Κασσελάκη για ψευδοκράτος, ο Φιλελεύθερος της Κύπρου σχολιάζει πως ο Κασσελάκης αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο», ενώ ο Ρεπόρτερ μιλάει για «ολίσθημα Κασσελάκη – Αποκάλεσε το ψευδοκράτος “κρατίδιο”».

Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των κυπριακών ΜΜΕ, παρουσίασαν τις δηλώσεις με τους τίτλους:

(Φιλελεύθερος) «Αποκάλεσε το ψευδοκράτος ‘κρατίδιο’ ο Κασσελάκης»

(Cyprus Times) «Ολίσθημα Στέφανου Κασσελάκη – Αποκάλεσε το ψευδοκράτος ‘κρατίδιο’»

(Sigmalive) «Ασυναρτησίες Κασσελάκη για ψευδοκράτος –‘Κρατίδιο…τελοσπάντων’»

(Reporter) «Ολίσθημα Κασσελάκη – Αποκάλεσε ‘κρατίδιο’ το ψευδοκράτος».

(Alphanews.live) «Γκάφα ολκής από Κασσελάκη: Αποκάλεσε το ψευδοκράτος ‘κρατίδιο’»

(Omegalive) «Ανιστόρητη γκάφα Κασσελάκη – Αποκάλεσε ‘κρατίδιο’ το ψευδοκράτος»

(Ant1live) «Χαρακτήρισε τουρκικό ‘κρατίδιο’ το ψευδοκράτος στη Κύπρο».

 

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα εθνικά θέματα, να ανακαλέσει

Η συνυποψήφια του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστο το «λάθος» Κασσελάκη, μια αιχμηρή δήλωση.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής» και συμπλήρωσε «φανταζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Ολόκληρη η δήλωση της Έφης Αχτσιογλου

Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας.

Κασσελάκης: Ήμουν κουρασμένος, θέλω δύο μήνες εξάσκηση στα ελληνικά

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με νέα του δήλωση θέλησε να ανασκευάσει τις αρνητικές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ρίχνοντας την ευθύνη στην αϋπνία και την κούραση.

Ολόκληρη η δήλωση Κασσελάκη

Η νέα δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος το 1974. Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

Κάλυψη από Νίκο Παππά

Την πλήρη κάλυψη του στον Στέφανο Κασσελάκη για το «ολίσθημα», εξέφρασε ο Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο μια λέξη που διέφυγε από τον Στέφανο.

Ολόκληρη η δήλωση Νίκου Παππά

«Είναι σαφές ότι είναι ολίσθημα. Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας, η συζήτηση για τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρή Ήταν μια λέξη που διέφυγε από τον Στέφανο και προφανώς δεν αλλάζει την εθνική γραμμή, το καθάρισε με επάρκεια και πάμε παρακάτω», αφήνοντας αιχμές προς την Έφη Αχτσιόγλου, καλώντας την παράλληλα να ανακαλέσει τις κατηγορίες για σεξισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ