«Καρφιά» Γεωργιάδη για τους δημοφιλείς υπουργούς: «Στα δύσκολα πρέπει να στηρίζουν την ομάδα»

Γεωργιάδης

Είναι γνωστό διαχρονικά ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει πνεύμα ομαδικότητας. Στα καλά, όλοι βγαίνουν μπροστά για να τα οικειοποιηθούν ενώ στα δύσκολα, ελάχιστοι είναι αυτοί που βγαίνουν μπροστά να δεχθούν τα βέλη.

Ένας από αυτούς που βγαίνουν μπροστά διαχρονικά, είναι φυσικά ο Γεωργιάδης. Επανειλημμένα τον έχουμε δει να υπερασπίζεται και την παράταξή του αλλά και τον αρχηγό του και τις περισσότερες φορές, με πολύ προσωπικό πολιτικό κόστος. Και ποτέ δεν έχει κακό λόγο για κανέναν βουλευτή ή υπουργό της ΝΔ.

Εχθές όμως στον Σκάι δεν άντεξε άλλο. Τα είπε χύμα. Για εμένα, και πολύ κράτησε.

Χωρίς να κατονομάζει, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατηγόρησε τους δημοφιλείς υπουργούς για εξαφάνιση σε μια «δύσκολη στιγμή», όπως αυτή μετά το τραγικό δυστύχημα.

«Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο σε μία παράταξη. Πολύ χρήσιμο. Γιατί είναι χρήσιμο σε μία παράταξη; Γιατί σε μία κρίσιμη ώρα, όπου τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, μπορεί να έχει μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί που είναι πρώτοι σε δημοφιλία βγαίνουν, καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό», είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εάν την κρίσιμη ώρα, λέω γενικά για τις ομάδες, οι πρώτοι σε δημοφιλία εξαφανίζονται και βγάζουν πάλι τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο για την ομάδα και άρα η πρωτιά στη δημοφιλία να μην τους αξίζει κιόλας. Το λέω για να είμαστε συνεννοούμενοι».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα που ο ίδιος μάλιστα ανήρτησε στο Twitter:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ