Και ο Κουμουτσάκος αδειάζει τον Καραμανλή: «Αν ήμουν στην θέση του, δεν θα κατέβαινα ως υποψήφιος»

κουμουτσακος

Μία μέρα μετά το άδειασμα του Θοδωρή Ρουσόπουλου στον Κώστα Αχ. Καραμανλή, και για το αν ο πρώην υπουργός Μεταφορών πρέπει να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ένας ακόμα βουλευτής της ΝΔ έρχεται να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας χτες το βράδυ στο Action24, δήλωσε πως αν ήταν στην θέση του κ. Καραμανλή, δεν θα είχε την ανάλογη συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση ώστε να κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες κάλπες.

Όμως, ξεκαθάρισε ότι ο πρώην υπουργός έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος και να κριθεί από τον ελληνικό λαό.

 

 

To άδεισμα Ρουσόπουλου και η διαρροή από τους κύκλους Καραμανλή

Υπενθυμίζεται ότι χτες, σε ερώτηση αν σωστά ή λάθος ο ανηψιός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστας Καραμανλής, θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος απάντησε:

“Δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι το 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, για την οποία με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Δικαιοσύνη, εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχεις δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο.

Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο, με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη”.

Δημοσιογράφοι ζήτησαν από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή ένα σχόλιο για την επίμαχη τοποθέτηση, με δεδομένο ότι ο κ. Ρουσόπουλος υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπός του και ο παραιτηθείς υπουργός είναι συγγενής του.

Πηγή λοιπόν από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού πήρε αποστάσεις, διευκρινίζοντας ότι η δήλωση εκφράζει προσωπικές απόψεις του Θόδωρου Ρουσόπουλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε εκ νέου, λέγοντας πως “οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό”.

Ολόκληρη η δήλωση του Θοδωρή Ρουσόπουλου έχει ως εξής: “Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ