Ιταλία: «Ισχυρή η συνεργασία και η φιλία με την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Ιταλία: «Ισχυρή η συνεργασία και η φιλία με την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το ιταλικό υπουργείο Άμυνας αναφέρεται στη συνάντηση που είχε, χθες στην Αθήνα, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Κροζέτο, μεταξύ των άλλων, ανέφερε: «Ελλάδα και Ιταλία συνδέονται με σταθερή φιλία και ισχυρή συνεργασία, με κοινή δράση τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στην ΕΕ. Στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο είναι σημαντική η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεών μας, ώστε να ευνοηθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και, κατά συνέπεια, ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Το ιταλικό υπουργείο Άμυνας προσθέτει ότι κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν η ενίσχυση της νότιας πτέρυγας της Ατλαντικής Συμμαχίας, οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και η κοινή βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, «κατά την μακρά και εγκάρδια συνομιλία, επιβεβαιώθηκε ο κεντρικός ρόλος της περιοχής της Μεσογείου», στην οποία η Ιταλία θεωρεί ότι «με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, πρέπει να τύχουν εγγύησης τα εθνικά συμφέροντα και να ευνοηθεί ο διάλογος, προς μείωση εντάσεων στην περιοχή».

Στην ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Άμυνας, τέλος, υπογραμμίζεται ότι στην συνάντηση του Γκουίντο Κροζέτο με τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο «οι δυο υπουργοί επιβεβαίωσαν την κοινή τους αντίληψη ως προς τις προκλήσεις που αφορούν την ασφάλεια» ενώ «η συνομιλία τους αποτέλεσε ευκαιρία για να τύχει εμβάθυνσης και το θέμα της συνεργασίας στον βιομηχανικό τομέα της άμυνας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ