Γιάνης Βαρουφάκης: Ταυτοποιήθηκε ένας εκ των δραστών της επίθεσης – Κινούνται στην περιοχή των Εξαρχείων

Γιάνης Βαρουφάκης: Ταυτοποιήθηκε ένας εκ των δραστών της επίθεσης – Κινούνται στην περιοχή των Εξαρχείων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, χθες το βράδυ στα Εξάρχεια.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, η οποία αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες. Όπως προκύπτει από τις έρευνες, μάλιστα, έχει ήδη ταυτοποιηθεί ένας εκ των δραστών και είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται για νεαρά άτομα, ηλικίας 25-30 ετών, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ερευνάται εάν έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε επεισόδια.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης δεν θα κάνει μήνυση.

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Παρασκευής, ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, ο οποίος δειπνούσε σε εστιατόριο των Εξαρχείων, έπεσε θύμα αγνώστων, οι οποίοι τον χτύπησαν, με συνέπεια να χρειαστεί να μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό», για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες.

Στην πρώτη του ανάρτηση μετά το συμβάν, ο κ. Βαρουφάκης έσπευσε να ευχαριστήσει το προσωπικό του νοσοκομείου, ξεκαθαρίζοντας πως αυτοί που του επιτέθηκαν «δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος», αλλά «μπράβοι της νύχτας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ