Γεωργιάδης: «Ψωνισμένη η θέση Ανδρουλάκη – Αν μας εκβιάσει, θα πάμε σε τρίτες κάλπες»

Γεωργιάδης: «Ψωνισμένη η θέση Ανδρουλάκη – Αν μας εκβιάσει, θα πάμε σε τρίτες κάλπες»

Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ότι δεν αποδέχεται τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ως πρωθυπουργούς σε ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά προτείνει τρίτο πρόσωπο, πολιτικό όμως και όχι τεχνοκράτη.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Ανδρουλάκη, πως η συγκεκριμένη δήλωση αποτελεί εκβιασμό και ότι απλά θα οδηγήσει σε τρίτες κάλπες.

“Στις πρώτες εκλογές δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδυναμία, συζητάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας ούτως ή άλλως. Είτε στις πρώτες είτε στις δεύτερες είτε σε τρίτες, τέταρτες, πέμπτες κάλπες, η γνώμη μου είναι ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος”, είπε ο αρχικά ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Action 24.

“Το να ζητήσει κάποιος σε συγκυβέρνηση άλλον πρωθυπουργό “το θεωρώ “ψωνισμένη” θέση πολιτικά”.

“Αν εμείς είμαστε πρώτο κόμμα και υπάρχει δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας με ένα μόνο κόμμα, π.χ. το ΠΑΣΟΚ -και το ΠΑΣΟΚ λέει “εγώ δεν δέχομαι τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για πρωθυπουργό”, δεν βλέπω ότι μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση.Εγώ δεν δέχομαι, ως βουλευτής της ΝΔ, άλλο πρωθυπουργό αν είμαστε πρώτοι. Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης. Το ξεκαθαρίζω, να είμαστε συνεννοημένοι, εγώ μόνο Μητσοτάκη ψηφίζω”, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε:

“Άρα, υπό αυτή την έννοια, αν έρθει κάποιος να μας εκβιάσει, να μας πει “εγώ για να κάνω κυβέρνηση θέλω να φύγει ο Μητσοτάκης”, θα πάρει και την ευθύνη για την τρίτη προσφυγή στις κάλπες. Εμείς λέμε ότι αν ο ελληνικός λαός διατάξει κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θεωρούμε εαυτόν υπεράνω του ελληνικού λαού, θα ακολουθήσουμε τη βούλησή του. Αν τώρα αντί για συνεργάτης βγει εκβιαστής, τι να κάνουμε τώρα”.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ