Γεωργιάδης: «Δεν μπορεί να γίνει διατίμηση στα προϊόντα – Έκανε μόνο η Λευκορωσία και την απέσυρε»

Γεωργιάδης: «Δεν μπορεί να γίνει διατίμηση στα προϊόντα – Έκανε μόνο η Λευκορωσία και την απέσυρε»

Eξετάσαμε τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα, δεν το απορρίψαμε έτσι εύκολα, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.Ειδικότερα, απαντώντας στις σχετικές επικρίσεις της αντιπολίτευσης, με αφορμή την κατάργηση του ΦΠΑ σε ειδή πρώτης ανάγκης που έχει προχωρήσει η Ισπανία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως αυτό το μέτρο δε θα έφερνε αποτέλεσμα, καθώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος ώστε να διασφαλιστεί ότι η μείωση θα φτάσει στην τσέπη του καταναλωτή.

 

«Δεν μπορεί να γίνει διατίμηση στα προϊόντα»

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν μπορεί να μπει διατίμηση στα προϊόντα, γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να σταματούν να τα πωλούν οι έμποροι, ή να πωλούνται στη μαύρη αγορά. Ο υπουργός ανέφερε, μάλιστα, πως η μόνη χώρα που προχώρησε σε διατίμηση προϊόντων ήταν η Λευκορωσία και την απέσυρε ένα μήνα μετά.

Σχετικά με τις επικρίσεις για αισχροκέρδεια στη χώρα μας, διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπάρχει ταυτόχρονα αισχροκέρδεια και το ποσοστό του πληθωρισμού να είναι μικρότερο από το ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 

Για τις απειλές κατά της Βάνας Νικολαΐδου

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις απειλές που δέχεται η καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι μέσα στη Φιλοσοφική υπάρχει μία ομάδα της άκρας αριστεράς που έχει απειλήσει ακόμα και με βία την καθηγήτρια.

Δήλωσε ότι η ομάδα αύτη έχει δικαίωμα να ζητά την παραίτηση της καθηγήτριας, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να το επιβάλει διά της βίας. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας, και ανέφερε πως αναμένει τις πρωτοβουλίες των πρυτανικών αρχών για το ζήτημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ