Φασισμός και υποκρισία της αριστεράς

Φασισμός και υποκρισία της αριστεράς

Αν κάποιος μπορούσε να επαναφέρει στη ζωή τον Ηλία Ηλιού, να δει και να αναγνωρίσει τη σημερινή αριστερά, πιστεύω ακράδαντα ότι θα γινόταν δεξιός.

Στα χρόνια της μεταπολιτευτικής Ελλάδος, παγία τακτική της ελληνικής αριστεράς, είναι η ταύτιση οποιασδήποτε κίνησης ή πρακτικής αντίθετης, ή τουλάχιστον μη συμπορευόμενης με την αριστερά, με τον φασισμό.

Η εφαρμογή του νόμου, φασισμός. Η πίστη στην πατρίδα και τη θρησκεία, φασισμός (και αναχρονιστικά στοιχεία και σκοταδισμός και άλλα τέτοια καλούδια).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι η πίστη σε οποιαδήποτε θρησκεία. Η πίστη στον Χριστιανισμό μόνο είναι φασισμός και σκοταδισμός. Αν είσαι μουσουλμάνος και επιβάλλεις κλειτοριδεκτομή, έχεις δικαιώματα. Η επιθυμία για σοβαρά πανεπιστήμια χωρίς μπαχαλάκηδες, φασισμός. Η ανάγκη για ανοιχτούς δρόμους όταν οι επαγγελματίες απεργοί έχουν πορείες, φασισμός.

 

Τι ΔΕΝ είναι φασισμός για την αριστερά;

Τα ακριβώς αντίθετα. Να βεβηλώνεις Ιερούς Ναούς και να καις σύμβολα χιλιάδων ετών όπως η σημαία. Να μπουκάρεις στα ελληνικά πανεπιστήμια και να πλακώνεις στο ξύλο φοιτητές και φοιτήτριες γιατί έτσι θα επιβάλεις το δικό σου, ή γιατί απλά θέλεις να κάνεις λίγο τζέρτζελο. Να καις όλη την Αθήνα (και όχι μόνο) για να «επαναστατήσεις».

Αφού τα ξεκαθαρίσαμε τα του φασισμού, πάμε να δούμε τώρα μερικά κομμάτια από το σύνολο της υποκρισίας (γιατί μέχρι στιγμής κοιτάμε μόνο ένα μέρος αυτής).

Το ζητούμενο σε κάθε γεγονός για έναν αριστερό, είναι ταυτοποιήσει τον δράστη. Αν ο δράστης είναι στρέιτ, λευκός, χριστιανός ορθόδοξος, δεξιός, Έλληνας, τότε θα πέσει σαν το κοράκι να του ξεσκίσει τη σάρκα. Αν ο δράστης είναι άλλου χρώματος, άλλης εθνικότητος, άλλης θρησκείας, δικαιωματιστής, τότε θα τηρήσει την απόλυτη σιγή ιχθύος. Αν είναι δε ακτιβιστής (Ζακ), τότε θα κινήσει γη και ουρανό για να τον υπερασπιστεί κιόλας.

 

Πάμε στο μεταναστευτικό; Γιατί όχι.

Όταν κλείνει ο Μητσοτάκης τα σύνορα γιατί ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ανθρώπινες ψυχές για να κερδίσει επιρροή, τότε οι αριστεροί λένε το μέγα σύνθημα, «είναι και οι Έλληνες φονιάδες των λαών». Όταν ο Μηταράκης βρίσκει τρόπο να ισορροπήσει το θέμα στη μετανάστευση, πάλι υπάρχει πρόβλημα. Γιατί; Γιατί αν δεν έχουμε μετανάστες, δεν θα έχουμε ΜΚΟ. Αν δεν έχουμε ΜΚΟ δεν θα έχουμε χρήμα, αν δεν έχουμε χρήμα δεν θα έχουμε ήρωες κ.ο.κ.

 

Πάμε στη υγεία.

Θυμάστε την ιστορία με το 5ευρω στα νοσοκομεία; Αυτό το 5ευρω εισαγωγής στο νοσοκομείο από το οποίο απαλλάσσονταν άποροι, άνεργοι και μακροχρόνια ασθενείς (με τη μεταρρύθμιση Γεωργιάδη) και που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένδειξη λαϊκής πολιτικής; Θυμηθείτε λοιπόν, ότι μετά την κατάργηση αυτού του αντίτιμου των 5 ευρώ, οι ασθενείς έπρεπε όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο να παίρνουν μαζί τους γάζες, οινόπνευμα, γάντια κλπ, συνολικού αντιτίμου δηλαδή 15 ευρώ, γιατί το νοσοκομείο είχε ελλείψεις. Και να μην μιλήσουμε καν για την αμοιβή των γιατρών, που «ήταν μέσα» 6 και 7 μήνες απλήρωτων εφημεριών.

 

Περιβάλλον;

Θυμηθείτε τι χαμό έκαναν για την Eldorado Gold για την προστασία του περιβάλλοντος και πόσο στα ψιλά πέρασαν τη μόλυνση του Σαρωνικού. Θυμηθείτε επίσης τις θυελλώδεις αντιδράσεις στην αντικατάσταση του λιγνίτη από τις νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Φυσικά η εξήγηση είναι ότι στην Eldorado δεν θα έκανε κουμάντο ο συνδικαλισμός τους, ούτε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεκάρα δεν δίδουν για το περιβάλλον. Την πολιτική τους επιβίωση κοιτούν μόνον.

 

Να δούμε την κοινωνική πολιτική;

Ποια ήταν η τελευταία μείωση φόρων που έκανε η αριστερά όταν κυβέρνησε τον τόπο; Απολύτως καμία. Και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για τις αποσυνδέσεις του ρεύματος από νοικοκυριά τα οποία δεν έχουν να πληρώσουν (που δεν κόβεται το ρεύμα σε κάποιον που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα του αλλά μόνο σε εκείνους που στρατηγικά δεν πληρώνουν τα χρέη τους) ας μας θυμίσουν οι ευαίσθητοι αριστεροί, εκείνο το ΕΚΑΣ, ποιος το έκοψε; Το επίδομα αυτό ήταν για εφοπλιστές και βιομήχανους; Για χαμηλοσυνταξιούχους ήταν. Για εκείνους που σήμερα δυσκολεύονται να πληρώσουν το ρεύμα τους ή να ψωνίσουν τα απαραίτητα.

ΣΥΡΙΖΑ λέμε ήδη και κλαίμε κύριε Τσίπρα. Και το λέγαμε από τότε που οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, στέκονταν σε ατελείωτες ουρές με καύσωνα για να πάρουν τη σύνταξή τους και λιποθυμούσαν από τη ζέστη. Και όταν δεν λιποθυμούσαν, έκλαιγαν γιατί δεν μπορούσαν να πάρουν τη σύνταξή τους… λέγοντας ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ