Φαίνη Χατζηαθανασιάδου: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της παράταξης της υποψηφίας Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού

Φαίνη Χατζηαθανασιάδου: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της παράταξης της υποψηφίας Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού

Παρουσία πλήθους κόσμου, στελεχών της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 23/2, η νέα δημοτική παράταξη της Φαίνης Χατζηαθανασιάδου που θα διεκδικήσει τη Δημαρχία στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ο συνδυασμός ΠΡΑΞΗ έφερε κοντά στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου President, τους δημότες και όλους τους ενεργούς πολίτες της περιοχής, που μαζί με τους 27 υποψηφίους που έχουν ανακοινωθεί ως σήμερα, μοιράζονται το κοινό όραμα αλλαγής που χρειάζεται ο Δήμος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, Δημήτρης Καιρίδης και Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας στην Περιφέρεια Αττικής Γιάννης Κεχρής, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς, οι πολιτευτές της ΝΔ Τάσος Καρανδρέας και Άρια Αγάτσα.
Στον χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα της Φαίνης, τις σχέσεις που τους συνδέουν και στη δυναμική των γυναικών στην πολιτική.

H υποψήφια Δήμαρχος Φαίνη Χατζηαθανασιάδου παρουσίασε τους 27 υπ. δημοτικούς συμβούλους που έχει ανακοινώσει η παράταξη μέχρι στιγμής και σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο συνδυάζει την εμπειρία των μεγαλύτερων με την ορμή των νεότερων, τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τη διάθεση για προσφορά και τη διάθεση να προχωρήσουμε μαζί για να στηριχθεί στην Πράξη αυτή η νέα προσπάθεια.

Στην ομιλία της η κ. Φαίνης Χατζηαθανασιάδου τόνισε χαρακτηριστικά: “Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού χρειάζεται βελτιώσεις. Αν ήταν όλα τέλεια δεν θα ήταν αναγκαία η ίδρυση της νέας δημοτικής παράταξης. Χρειαζόμαστε αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, στις υποδομές, στην ασφάλεια, στο θέμα των αδέσποτων, στην προσβασιμότητα, στην εξωστρέφεια, στη βιωσιμότητα, στο κυκλοφοριακό, στην διεκδίκηση πόρων. Θέλουμε τη διακυβέρνηση του Δήμου με επίκεντρο τους δημότες, θέλουμε να φέρουμε μια νέα συνολική αντίληψη, ένα νέο τρόπο προσέγγισης των πολιτών και των προβλημάτων”.

Φαίνη Χατζηαθανασιάδου: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της παράταξης της υποψηφίας Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση με τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο κατά την οποία αναπτύχθηκαν οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος της “Πράξης”, ενώ ταυτόχρονα απαντήθηκαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Δημότες των τριών περιοχών.

Στο ερώτημα του κ. Χασαπόπουλου “Γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες την ίδια για Δήμαρχο;”, η κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου με ειλικρίνεια σημείωσε ότι συμμετέχει στα κοινά από τα φοιτητικά της χρόνια, “μιλώντας μόνο με τη γλώσσα της αλήθειας”, ενώ στάθηκε στις δυνατές σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει εντός του Δήμου, αλλά και στο γεγονός ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητά της.

11

Η υποψήφια Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στους λόγους που την οδήγησαν να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον συνδυασμό με τον οποίο είχε εκλεγεί, καθώς διαπίστωσε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν τηρούνταν από την σημερινή δημοτική αρχή.

Ακολούθως, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός της νέας δημοτικής παράταξης. Επιγραμματικά αυτοί είναι: Η διατήρηση της φυσιογνωμίας του Δήμου ως οικιστικής περιοχής, η ασφάλεια του πολίτη, το “πράσινο”, η καθαριότητα, οι υποδομές, ο βιώσιμος και προσβάσιμος Δήμος, τα αδέσποτα, ο πολιτισμός, το κυκλοφοριακό και η συμπεριληπτικότητα όλων των πολιτών.

Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου στάθηκε στη μεγάλη ανάγκη του Δήμου για ψηφιακή αναβάθμιση, εισάγοντας τους παρευρισκόμενους στο σύγχρονο τρόπο ψηφιακής επικοινωνίας με τους πολίτες που θα ακολουθήσει ως νέα δημοτική αρχή. Κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν στη συνδιαμόρφωση του προγράμματος της παράταξής ΠΡΑΞΗ μέσα από τη χρήση QR code, και καταθέτοντας τις δικές τους ιδέες και προτάσεις ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η παράταξή τους την επόμενη των δημοτικών εκλογών.

Κλείνοντας, η υποψήφια Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου και την στήριξη τους για να κάνουμε το αυτονόητο, να δουλέψουμε οι συνεργάτες μου και εγώ, για να φτιάξουμε το σπίτι μας. Ο Δήμος, είναι το μεγάλο σπίτι μας που χρειάζεται συνεχή και σταθερή φροντίδα” και επισήμανε ότι “θα αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν οι δήμοι στη διάθεση τους μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία σήμερα είναι εντελώς ανεκμετάλλευτα”.

Αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και τους παρευρισκόμενους κατέληξε λέγοντας ότι “ο συμμετοχικός Δήμος είναι ο καλύτερος, οι δημότες θα αισθάνονται πως ο Δήμαρχος είναι προσιτός και δίπλα σε κάθε ανάγκη τους! Η ίδια η Δήμαρχος! Θα έχω την πόρτα του γραφείου μου ανοιχτή. Πολύ σημαντικό πράγμα για μία Δήμαρχο, πολύ σημαντικό πράγμα και για τον πολίτη”.

11

Παρών επίσης στο κάλεσμα της Φαίνης Χατζηαθανασιάδου έδωσαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, εκπρόσωποι οργανισμών, τοπικών φορέων και άνθρωποι των τεχνών.

‘Oπως, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκος Κούκης, ο Γεν. Δ/ντης της Σχολής Ουρσουλινών Βασίλης Σπυρογιάννης, η Πρόεδρος της Εστίας Εύη Προκοπάκη, ο Πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ψυχικού “Αγία Φιλοθέη¨ Παναγιώτης Ριζόπουλος, η Πρόεδρος των Αμαρυλλίδων Ειρήνη Ξακουστή, η Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού Ντίνα Μακαντάση, ο εκδότης Ανδρέας Σιδέρης, οι κυρίες του επιχειρείν Τζένη Μήτση, Μάχη Σπανού, Ειρήνη Τσέτη, Εύη Μιναϊδη, Χριστιάνα Καίσαρη, Ιλεάνα Έβερτ, Άννα Κούμπα, Βούλα Σαραντάρη, καθώς επίσης οι Αλέξανδρος και Ρίτα Μωραϊτάκη, η ηθοποιός και τ. δημοτική σύμβουλος Χάρις Συμεωνίδου, η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν κτλ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις αξέχαστες μελωδίες του Γιώργου Κατσαρού που μάγεψε με το σαξόφωνό του το κοινό.

11
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ