Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Πλήρης στήριξη στο διαχρονικό αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Πλήρης στήριξη στο διαχρονικό αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, η επικεφαλής της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ και αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών των S&D επισκέφτηκαν το πρωί στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο κ. Ανδρουλάκης και το Προεδρείο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του Μουσείου και ενημερώθηκαν αναλυτικά για το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα που παραμένουν στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι χάρη στην κατασκευή του σύγχρονου Μουσείου της Ακρόπολης, η Ελλάδα έχει πλέον ένα ισχυρό επιχείρημα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών και επισήμανε τη μεταστροφή της βρετανικής κοινής γνώμης, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τάσσεται πλέον υπέρ της επιστροφής τους, όπως και αρκετοί Βρετανοί βουλευτές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι η Μελίνα Μερκούρη ήταν εκείνη που ηγήθηκε των προσπαθειών για την επανένωση των Γλυπτών και ανέδειξε το ζήτημα σε διεθνές επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Κωνσταντίνος Ρίζος, υπογράμμισε ότι ο επαναπατρισμός των Γλυπτών δεν είναι νομικό θέμα, αλλά πρωτίστως θέμα πολιτισμού και ηθικής. Ενημέρωσε, επίσης, τους ευρωβουλευτές ότι η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να καλωσορίσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα πίσω στο σπίτι τους. Το προεδρείο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

akropoli_1
akropoli_2
akropoli_3
akropoli_4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ