Εκλογές, χθες!

Εκλογές, χθες!

Μέρα με τη μέρα γίνονται ολοένα και περισσότερες οι διαδηλώσεις – πορείες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Είναι αυθόρμητες όλες; Όχι. Είναι οι συμμετοχές αυθόρμητες; Κατά βάση όχι αλλά παράλληλα υπάρχουν και άνθρωποι που πηγαίνουν αυθόρμητα.

Ρίχνει η ελληνική κοινωνία όλες τις ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση; Προφανώς και όχι. Η ελληνική κοινωνία επανειλημμένα απαντά και με περισσή σιγουριά ότι οι ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών είναι διαχρονικές.

Πράγμα λογικότατον.

Και τα όσα είπε εχθές στη Βουλή ο Γεραπετρίτης μαζί με τα στοιχεία που παρουσίασε, επιβεβαιώνουν πλήρως αυτό που λέει ο κόσμος, ότι διαχρονικά οι ευθύνες είναι τεράστιες.

Το γεγονός αυτό στρέφει όλο και περισσότερο κόσμο στην αποχή και τα μικρότερα κόμματα, έχοντας αποδεχθεί σχεδόν απολύτως ότι τα μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να φέρουν λύσεις σε διαχρονικά επίπεδα.

Είτε αυτό ισχύει, είτε όχι.

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι ότι πρέπει αυτός ο κόσμος να εκφραστεί. Κακά τα ψέματα, στη σημερινή Δημοκρατία, οι πολιτικοί μπορούν να απευθύνονται στους πολίτες καθημερινά, αλλά ο κόσμος μπορεί να απευθυνθεί στους πολιτικούς μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Όταν λοιπόν αυτή η ώρα πλησιάζει και μάλιστα προηγείται μια εθνική τραγωδία, τότε ο κόσμος είναι ανυπόμονος. Αυτό σημαίνει ότι όσο οι εκλογές καθυστερούν, ειδικά όταν έχει υπάρξει διαρροή ότι θα γίνουν νωρίτερα αλλά αναβάλλονται λόγω της τραγωδίας, ο κόσμος θυμώνει ακόμα περισσότερο.

Ο Μητσοτάκης, κακά τα ψέματα επίσης, δεν έχει να φοβηθεί κάτι προσερχόμενος σε εκλογές. Ναι, είμαστε στον απόηχο μιας εθνικής τραγωδίας. Αλλά ο κόσμος δεν ξεχνά, ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αποτέλεσε μια εθνική τραγωδία σε όλα τα επίπεδα ως Πρωθυπουργός.

Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εκλογικές αναμετρήσεις για να σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση. Για το αν θα υπάρξει αυτοδυναμία, το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο και αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά και κατά βάση από τη διαφορά των πρώτων δύο κομμάτων στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχει ανάγκη στην κοινωνία, οι εκλογές να γίνουν άμεσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ