Δημοσκόπηση RASS: Στις 5,1 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

εκλογες

Η πανελλήνια έρευνα της RASS, που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 28,2%, τον ΣΥΡΙΖΑ 23,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,4%, το ΚΚΕ 6,8%, την Ελληνική λύση 4,8% και το ΜέΡΑ25 4,4%.

H διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε κατά μία μονάδα σε σχέση με την δημοσκόπηση του Ιανουαρίου της ίδιας εταιρείας. Η μέτρηση της Rass παρουσιάστηκε στο Action24.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει ξεκαθάρα αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 16,4 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης με 63,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνον στο ερώτημα ποιος από τους κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα μπορεί να διασφαλίσει καλύτερα την ποιότητα της δημοκρατίας η διαφορά μεταξύ των δύο πέφτει κάτω από τις 10 μονάδες.

Ως πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων για την επόμενη κυβέρνηση καταγράφεται η αυτοδυναμία της ΝΔ με 27,2%, με το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στο 13,4% και την αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ στο 11,5%. Μία κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει την προτίμηση του 9,3% .

Το 35,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαχείριση της Οικονομίας σε όφελος των πολιτών διευρύνοντας το ποσοστό που καταγράφεται στην πρόθεση ψήφου για το κυβερνών κόμμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αθροίζει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Νίκος Ανδρουλάκης το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της ΝΔ και στο ερώτημα σχετικά με το ποιο κόμμα δίνει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες -33,7% με 18,5%.

Για την πρόταση Ανδρουλάκη «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» το 55,6% διαφωνεί, ενώ θετικά τη βλέπει το 38,8%.

Δείτε την έρευνα:

action__14_
action__1_
action__13_
action__11_
action__12_
action__9_
action__10_
action__8_
action__7_
action__6_
action__5_
action__3_
action__4_
action__2_
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ