Διαγράφηκε όντως για το «δολοφόνοι» ο Κουρουμπλής;

κουρουμπλης

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι ο δεύτερος που διαγράφεται από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα χρόνια. Ο έτερος, είναι ο Στάθης Παναγούλης, το 2015, ο οποίος αρνήθηκε να παραστεί σε ψηφοφορία μέτρων του τρίτου (και… βαρύτερου) μνημονίου του Αλέξη. Ήταν την ίδια ημέρα που ο έτερος συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος, είχε διαγράψει τον Νικολόπουλο.

Ο λόγος που διεγράφη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής;

Η ακραία ρητορική του εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου ανερυθρίαστα, απεκάλεσε τους συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ, δολοφόνους.

Θα μπορούσε.

Αλλά πιστεύω πως όχι.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν διεγράφη γιατί απεκάλεσε τη ΝΔ δολοφόνους, αλλά γιατί με μία του φράση, ανέτρεψε όλο το κλίμα εις βάρος του Τσίπρα, εκεί που άρχισε ο ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει το πάνω χέρι και να αλλάζει την ατζέντα της συζήτησης στη Βουλή, από τον Προϋπολογισμό στην πανδημία μετά την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα.

Και με μία του ατάκα ο Κουρουμπλής, άλλαξε και πάλι όλο το παιγνίδι, φέρνοντας εκ νέου τη ΝΔ σε θέση ισχύος επικοινωνιακά. Έχει πλάκα, γιατί μόνοι τους «πνίγονται» στην Κουμουνδούρου.

Άρα δεν θα μου έκανε εντύπωση αν η διαγραφή ήταν αποκλειστικά για τον λόγο αυτό. Για το ότι δηλαδή ήταν μία κίνηση που πήγε πίσω τον «ανένδοτο» που με μεγάλη αφοσίωση έχει ξεκινήσει ο Τσίπρας και η παρέα του με αφορμή την πανδημία (τι να πρωτοσχολιάσεις για αυτόν τον ανένδοτο).

Βέβαια να πούμε σε αυτό το σημείο ότι παρασκηνιακά ακούγονται πολλά για τον κο Κουρουμπλή, όπως το ότι ήθελε να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής.

Τώρα το αν πραγματικά τον ενδιαφέρει ή όχι να είναι βουλευτής, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος σήμερα το πρωί στον Σκάι, την απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος, που περίμενε καρτερικά να πάρει τη θέση του Παπαχριστόπουλου με την επανακαταμέτρηση που κράτησε 18 ολόκληρους μήνες.

 

Πού στηρίζεται όλο αυτό;

Δεν είναι πολύ εξόφθαλμο να διώχνει τον Κουρουμπλή όταν δεν πειράζει τον Πολάκη για την ίδια ακριβώς ατάκα; Και ο Πολάκης έχει πει τη ΝΔ «δολοφόνους» εν μέσω πανδημίας. Θα μου πείτε, είναι το alter-ego του δεν μπορεί να φερθεί το ίδιο και σε εκείνον.

Επιτρέψτε μου όμως να έχω τις επιφυλάξεις μου για το κατά πόσο ο Αλέξης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Πολάκη. Δεν έχει δείξει να πιστεύει και ιδιαίτερα σε φιλίες και συμμαχίες ο Αλέξης. Όταν χρειαστεί, αλλά γιατί πραγματικά θα χρειαστεί για τον ίδιο και μόνο, θα τον «φάει» και τον Πολάκη στη γωνία…

Ο μόνος βασικός πόθος, είναι η καρέκλα. Αυτό το εμπεδώσαμε τα τελευταία χρόνια. Αν η καρέκλα κινδυνεύσει από τον Πολάκη, να’ ταν κι άλλος…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ