Δεν φταίτε εσείς, εμείς φταίμε! 

Τέμπη

Αυτή η εβδομάδα πέρασε κι άφησε πίσω της μία γεύση από το τι θα ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές. Δύο παρατάξεις με δύο ηγέτες που έχουν ήδη κυβερνήσει, να συγκρίνονται συνεχώς μεταξύ τους για να προσπαθήσουν να πείσουν ότι ένας τα έκανε χειρότερα και ο άλλος καλύτερα.

Όλα αυτά, στον απόηχο μιας εθνικής τραγωδίας, που προκλήθηκε από τη διαχρονική διαχείριση του εθνικού σιδηροδρόμου.

Κι αντί να σκύψει όλο το πολιτικό σύστημα πάνω από τους ανθρώπους που έμειναν πίσω και διαλύθηκαν οι οικογένειές τους, αντί να ζητήσουν όλοι όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα μια συγγνώμη για το τι συνέβη, κρύβονται και βγαίνουν μετά από καμιά δεκαριά μέρες, όπως ο Σπίρτζης, για να μας πουν ότι εκείνοι τα έκαναν όλα σωστά. Όπως ακριβώς μας έλεγε κι ο Τόσκας, με 103 νεκρούς στο Μάτι.

Αυτές οι αντιδράσεις δείχνουν τον πραγματικό πολιτικό πολιτισμό αγαπητές και αγαπητοί βουλευτές. Να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, να αναλαμβάνεις την ευθύνη σου και να λες ότι πράγματι, έφταιξα κι εγώ.

Έτσι μόνο και οι πολίτες θα μπορούσαν να σας πάρουν ξανά στα σοβαρά.

Αντ’ αυτού, σκοτώνεστε σε κανάλια και ραδιόφωνα και στη Βουλή, ξελαρυγγιάζεστε και πασχίζετε να τους πείσετε όλους ότι δεν φταίτε εσείς, φταίνε οι άλλοι.

Ε λοιπόν ξέρετε κάτι;

Ούτε οι άλλοι φταίνε, ούτε εσείς φταίτε!

Εμείς φταίμε! Εμείς που ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση επί δεκαετίες και δεν έχουμε κάνει τίποτα να αντιστρέψουμε ή έστω να την αλλάξουμε κατάτι.

Δεν φταίτε εσείς λοιπόν, εμείς φταίμε, που ανεχόμαστε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ