Δείπνο Κώστα Μπακογιάννη σε 15 Γερμανούς βουλευτές που επισκέπτονται την Αθήνα

Δείπνο Κώστα Μπακογιάννη σε 15 Γερμανούς βουλευτές που επισκέπτονται την Αθήνα

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα με σκοπό τον διακρατικό συντονισμό και τον σχεδιασμό κοινών δράσεων με τους Έλληνες ομολόγους τους, δεκαπέντε Γερμανοί βουλευτές, μέλη του Ιδρύματος «Κονραντ Αντενάουερ» φιλοξενήθηκαν σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας της Γερμανίας, Γιένς Σπαν, και τον αντιπρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Ματίας Μίντελμπεργκ, η 15μελης γερμανική αντιπροσωπεία είχε εξ αρχής συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των εν Αθήναις επαφών της τον δήμαρχο Αθηναίων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανταποκρίθηκε προθύμως στο αίτημα των Γερμανών βουλευτών και διοργάνωσε δείπνο σε εκλεκτό εστιατόριο -και μάλιστα με θέα την Ακρόπολη των Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη φιλική συζήτηση μεταξύ των συνδαιτημόνων αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την Αθήνα και τις παρεμβάσεις του Δήμου με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και τουριστών, τη συνεργασία και τις σχέσεις μεταξύ πόλεων, όπως πχ το Βερολίνο και την Αθήνα, οι ελληνογερμανικές σχέσεις κ.λπ.

Γενικότερα, ο κ. Μπακογιάννης φρόντισε να παρουσιάσει στους προσκεκλημένους του την ολοκληρωμένη, πραγματική εικόνα της σημερινής Αθήνας, ως μιας μητρόπολης με ιδιαζόντως πολύμορφο -και πολύχρωμο- χαρακτήρα, η οποία διανύει περίοδο μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού. Όπως ήταν φυσικό, στο τέλος της βραδιάς, οι μεν Γερμανοί βουλευτές απεχώρησαν πλήρως ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία, ο δε δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης διαβεβαίωσε τον καθέναν τους προσωπικά ότι στην Αθήνα θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι -είτε με την ιδιότητά τους ως βουλευτών είτε ως απλοί επισκέπτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ