Χατζηδάκης: Μεσοσταθμικά ο χρόνος απόδοσης συντάξεων είναι δυο μήνες

Χατζηδάκης

Ως ένα πολύ ελκυστικό πρόγραμμα που αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Σπίτι μου», ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Εξήγησε ότι αυτά τα δάνεια θα έχουν το 1/4 του εμπορικού επιτοκίου. Για παράδειγμα ανέφερε ότι για ένα σπίτι 100 τμ για ένα δάνειο 30 ετών, ο πολίτης αναμένεται να κερδίσει 3.000 ευρώ το χρόνο.

Αναφερόμενος στην παρούσα κυβέρνηση, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι κάνοντας τον τελικό λογαριασμό επρόκειτο για μια αποτελεσματική κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει σύγκριση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με πρόσφατες κυβερνήσεις του παρελθόντος.

Σχετικά με τις συντάξεις, τόνισε ότι μεσοσταθμικά ο χρόνος απόδοσης είναι 2 μήνες. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που αποδίδονται σε 15 μέρες και περιπτώσεις που αποδίδονται σε περισσότερους από 2 μήνες. Όπως τόνισε ο υπουργός καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, είμαστε σε εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν.

Αναφερόμενος στα ΚΕΠΑ, τόνισε ότι στο παρελθόν αντί για Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, ήταν κέντρα περιφρόνησης αναπήρων. Σημείωσε ότι έχουν γίνει συνολικές παρεμβάσεις, από τις 26 Σεπτέμβριου οι περισσότερες διαδικασίες γίνονται ψηφιακά, ενώ τόνισε ότι όλοι οι πολίτες με μη αναστρέψιμες ασθένειες δε χρειάζεται να ξαναπεράσουν από την επιτροπή. Προσέθεσε τέλος ότι θα αυξηθούν οι γιατροί των ΚΕΠΑ, ενώ ξεκαθάρισε ότι όλες οι καταγγελίες εξετάζονται καθώς πλέον υπάρχει επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων στον ΕΦΚΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ