Αναβρασμός από την τραγωδία των Τεμπών – Ζητούνται άμεσα εκλογές

Αναβρασμός από την τραγωδία των Τεμπών – Ζητούνται άμεσα εκλογές

Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη και οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τον τρόπο λειτουργίας του σιδηροδρομικού μας δικτύου, φέρνουν κοινωνικό αναβρασμό αλλά και πολύ υψηλούς τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση.

Η καθημερινότητα πλέον έχει βαρύνει πάρα πολύ και το κλίμα είναι πολύ άσχημο για ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα κι αυτό γιατί διαχρονικά δεν στάθηκε αντάξιο των προσδοκιών.

Εκτός αυτών, η αντιμετώπιση αυτής της εθνικής τραγωδίας από όλες τις πλευρές, τόσο από τη μία που προσπάθησε να τα «φορτώσει» όλα στον σταθμάρχη, όσο και από την άλλη που αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης προσπαθώντας να τα «φορτώσει» όλα στη σημερινή κυβέρνηση, «ποτίζει» τους πολίτες με οργή και φέρνει όλο και πιο κοντά το σενάριο της πλήρους αποσταθεροποίησης και ακυβερνησίας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία καλείται να προχωρήσει τάχιστα στην ολοκλήρωση των ερευνών και την απόδοση των ευθυνών εκεί που πρέπει, καθώς υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο αυτός ο αναβρασμός να γίνει ακόμη μεγαλύτερος αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η τάξη, έστω και με αυτές τις πρωτοβουλίες. Η συγγνώμη του Πρωθυπουργού έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητη από τον κόσμο, ενώ τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, συνεχίζουν την ανεύθυνη στάση της αποποίησης των ευθυνών για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όλο αυτό το σκηνικό σπρώχνει τους πολίτες στην αποχή την ημέρα των εκλογών. Κι αυτό είναι ένα σενάριο που μπορεί να φέρει ακόμα πιο αρνητικά αποτελέσματα για τα μεγάλα κόμματα στην κάλπη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι αδύνατος, ειδικά στην πρώτη Κυριακή της εκλογικής διαδικασίας.

Σίγουρα η αποχή δεν είναι λύση. Η ψήφος, έστω και η μία ψήφος, μετράει. Και η κυβέρνηση καλείται πλέον να ζυγίσει πολλά για την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών. Αυτό το κλίμα που επικρατεί στην πολιτική ζωή αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, δεν γίνεται να τραβήξει για πολύ. Το παράθυρο για εκλογές τον Απρίλιο πρέπει να παραμείνει ανοικτό. Δεν μπορεί η χώρα να σέρνεται επί δύο μήνες με τους τόνους στα ύψη.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ό,τι έχουμε χτίσει με κόπο, μόχθο και ιδρώτα, με μνημόνια, με πανδημία, με ενεργειακή κρίση, όλα κρέμονται σε μία κλωστή.

Πάμε άμεσα σε εκλογές. Και ο κόσμος έχει την ενσυναίσθηση. Μην ρίχνουμε άλλο λάδι στη φωτιά…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ