Αναρχικοί προπηλάκισαν τον Βίτσα στο Ίλιον

Αναρχικοί προπηλάκισαν τον Βίτσα στο Ίλιον

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα προπηλάκισε ομάδα αναρχικών το μεσημέρι του Σαββάτου, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τα Τέμπη σε πλατεία στο Ίλιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ομάδα 4-5 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν φραστικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας να απομακρυνθεί από το σημείο. Ωστόσο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντέδρασαν αστραπιαία και τους απομάκρυναν από το σημείο, χωρίς να δίνεται μεγαλύτερη διάσταση στο επεισόδιο. Πηγές της Κουμουνδούρου, αναφέρουν ότι ο κ. Βίτσας δεν τραυματίστηκε και πρόκειται για ένα επεισόδιο που έμεινε στα «λόγια».

Από την πλευρά της, η ομάδα «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού» που συμμετείχε στο επεισόδιο, επιβεβαίωσε το συμβάν, την κίνηση κατά του Βίτσα και έκανε λόγο και για σύρραξη με τους διαδηλωτές.

«Του επιτεθήκαμε και ακολούθησε μια εκτεταμένη σύρραξη και συμπλοκή με δεκάδες οπαδούς του και με την υποστήριξη (σε ορισμένα παραδείγματα και επί του πρακταίου υποστήριξη) των τοπικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Όλοι οι σύντροφοι/ισσες είναι καλά παρά την συντριπτική ανισότητα της συμπλοκής» σημείωσαν στην ανακοίνωσή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ