Άμεση ανταπόκριση Δήμων για αίμα με το δυστύχημα των Τεμπών

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Αν και με το σχέδιο αντιμετώπισης Τεχνολογικών Καταστροφών «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» οι δήμοι θα έπρεπε να βρίσκονται σε απόλυτή ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για την συλλογή αίματος, ελάχιστοι ήταν τελικά εκείνοι που μπόρεσαν να ανταποκριθούν άμεσα παρά την τεράστια συναισθηματική έγερση του κόσμου και τις εικόνες συγκίνησης που έδειχνε η τηλεόραση από την πλατεία της Λάρισας με τις ουρές των ανθρώπων που έσπευσαν να δώσουν αίμα.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Αθηναίων που το διοργάνωσε μέσα σε λίγες ώρες.

Με την ίδια ταχύτητα έκτακτη αιμοδοσία στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» έστησε και ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Ο Δήμος Αρταίων, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Nομού Άρτας και ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας, κάλεσαν όλους τους δημότες να δώσουν αίμα, για σήμερα Πέμπτη στον Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Δημητρίου.

O Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Μεσολογγίου και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, κάλεσε κάθε εθελοντή αιμοδότη σε αιμοδοσία σήμερα Πέμπτη.

Την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ανακοίνωσε και ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξάνδρα για το Σάββατο 4 Μαρτίου, αλλά σε δικές του εγκαταστάσεις, στο κτίριο της Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου.
Το ίδιο και ο Δήμος Περιστερίου κάλεσε για την Παρασκευή στην Αίθουσα Τέχνη & Εικαστικών του Δημαρχείου.

Και ο Δήμος Παλλήνης κάλεσε τους κατοίκους να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης.

Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών από την πρώτη στιγμή, έθεσε την Τράπεζα Αίματος του δήμου στη διάθεση των νοσοκομείων Λάρισας, Κατερίνης και Θεσσαλονίκης, περιμένοντας τα αιτήματά τους. Και ταυτόχρονα ανακοίνωσε την πρώτη τακτική αιμοδοσία, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει από το Σάββατο 4 ως το Σάββατο 11 Μαρτίου, και την αφιέρωσε στους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Ο Δήμος Νεάπλης – Συκεών διοργανώνει αιμοδοσίες διαρκείας.

Ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας απηύθηναν έκκληση στους δημότες αιμοδότες και σε όσους πολίτες μπορούν να δώσουν αίμα για την κάλυψη αναγκών των νοσηλευόμενων τραυματιών, από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, να προσέρχονται στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα.

Με την ευκαιρία δείτε και τις χρήσιμες συχνές ερωτήσεις που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ