Αιχμές του Τσακαλώτου που προμηνύουν διάσπαση

Αρχική » Αιχμές του Τσακαλώτου που προμηνύουν διάσπαση

Αιχμές του Τσακαλώτου που προμηνύουν διάσπαση

Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, έριξε τα βέλη του προς πάσα κατεύθυνση, αφήνοντας πολλά ερωτήματα για τις κινήσεις του…

Εμφανώς απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, με «καρφιά» και υπονοούμενα, που έκριναν το αποτέλεσμα.

Η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Έδωσα μια μάχη με πολλούς συντρόφους και πολλές συντρόφισσες για τις ιδέες, για την ιστορία και για την προοπτική της Αριστεράς», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε τους συντρόφους, τη νεολαία και το κόμμα και πρόσθεσε: «Βάλαμε μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη. Ωστόσο, είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει ακόμη και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, έναντι στην ουσία της πολιτικής».

Κλείνοντας σημείωσε ότι «θα υπάρχει η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής».

Τα καρφιά και ο χρησμός για διάσπαση

Η φράση που ξεχώρισε στις δηλώσεις του είναι πως «Η μεταπολιτική, δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει ακόμη και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, έναντι στην ουσία της πολιτικής», με τα βέλη του να στρέφονται ευθέως στον Στέφανο Κασσελάκη, αφήνοντας υπονοούμενα για συμφέροντα που διείσδυσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα. Κλείνοντας με την φράση ότι «θα υπάρχει η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής», προμηνύοντας πολιτικές κινήσεις, με χρησμό για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, υπό την ηγεσία του, προσανατολισμένος στις ιδέες της σύγχρονης αριστεράς.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ