Άγρια κόντρα Σοφιανού – Κρανιδιώτη: «Αριστερόστροφοι φασίστες μαγαρίζουν μνημεία»

Άγρια κόντρα Σοφιανού – Κρανιδιώτη: «Αριστερόστροφοι φασίστες μαγαρίζουν μνημεία»

Σε τηλεοπτική εκπομπή παρενέβη ο αντιπροέδρος της Εθνικής Δημιουργίας, Φαήλος Κρανιδιώτης, αλλά τα όσα είπε, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού, ο οποίος μάλιστα τον αποκάλεσε “γελοίο”.

Τι ακριβώς είπε όμως ο κ. Κρανιδιώτης; Αναφερόμενος στην παιδεία έκανε λόγο για “μηδενιστές γενίτσαρους”, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους βανδαλισμούς στο Πολυτεχνείο και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, ενώ έκανε λόγο και για “αριστερόστροφο φασισμό”.

“Πρώτον τεράστια ευθύνη έχει το σύστημα παιδείας που έχει εκτραπεί από τον συνταγματικό του σκοπό. Πληρώνουμε πλέον με έξοδά μας μηδενιστές γενίτσαρους για να κάνουμε τα παιδιά μας γενίτσαρους, χωρίς κανέναν σεβασμό στους νόμους και την αστυνομία”, είπε αρχικά ο κ. Κρανιδιώτης. “Κομμάτι της εγκληματικότητας είναι αυτοί οι οποίοι μαγαρίζουν μνημεία. Δείτε το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, είδατε τις φωτογραφίες μέσα στο Πολυτεχνείο, με αγάλματα τα οποία τα έχουν βανδαλίσει, πως έχουν κάνει τα κτίρια, τους τοίχους. Κομμάτι της εγκληματικότητας είναι να δέρνεις πρυτάνεις, καθηγητές, συμφοιτητές σου και να τους χτίζεις μέσα στα γραφεία τους ή να τους αδειάζει σκουπίδια στο κεφάλι και να μην τιμωρείται κανένας” πρόσθεσε.

“Κι εδώ έρχομαι και τελειώνω με αυτό, στο φιάσκο της Πανεπιστημιακής αστυνομίας που εμείς σαν “Εθνική Δημιουργία” χαιρετίσαμε την ιδέα εξαρχής, αλλά είπαμε “ψηφίστε ένα ιδιώνυμο που να τιμωρεί χωρίς αναστολή μέσα στα Πανεπιστήμια, να αναστέλλει την φοιτητική ιδιότητα ή την καθηγητική που υποθάλπει τέτοια πράγματα μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη και όποιος καταδικαστεί αμετάκλητα να χάνει δια βίου και να αποβάλλεται από όλα τα Πανεπιστήμια με την ιδιότητά του. Αν βανδαλίζεις το πραγματικό σου σπίτι δεν δικαιούσαι να ανήκεις σε αυτό Τι έκαναν; Έβαλαν την κανονική αστυνομία να φιλά την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και στο τέλος την διέλυσαν. Γιατί; Γιατί απλά φοβούνται τις αντιδράσεις των αριστερόστροφων φασιστών” κατέληξε ο κ. Κρανιδιώτης.

Ακολούθησε η αντίδραση του Νίκου Σοφιανού, ο οποίος ήταν έκδηλα οργισμένος.

“Τι να πω μωρέ με τον γελοίο που ακούω τόση ώρα; Ειλικρινά ώρες ώρες βγαίνεις και από τα ρούχα σου”, είπε αρχικά και όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου του επισήμανε ότι έχει άλλη άποψη, ο κ. Σοφιανός απάντησε:

“Δεν είναι θέμα διαφωνίας. Η προσπάθεια δηλαδή να πάρουμε ψήφους από το ακροδεξιό, το νεοναζιστικό ακροατήριο του Κασιδιάρη, είναι πολιτικό επιχείρημα; Είναι αυτά επιχειρήματα σε μια συζήτηση για εγκληματικότητα που βοά και η διαφθορά που υπάρχει στην Αστυνομία, που βοά και οι επίορκοι που βοά ότι έχουμε πλέον και κουκουλοφόρους αστυνομικούς έχουμε και μπαχαλάκηδες αστυνομικούς, οι οποίοι είναι σε διατεταγμένη επιστολή. Οι άνθρωποι που βγάζουν το ψωμί τους στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν. Υπάρχουν όμως και οι επίορκοι, υπάρχουν και δυνάμεις καταστολής και αυτές οι δυνάμεις καταστολής μαθαίνουμε ότι ντύνονται με κουκούλες και πάνε στις διαδηλώσεις. Να κάνουν τι στις διαδηλώσεις; Να συλλάβουν τους άλλους κουκουλοφόρους”, απάντησε το μέλος του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ