Δεύτερη ευκαιρία για Κικίλια

Μητσοτάκης Κικίλιας

Το χθεσινό τετ – α – τετ με τον πρωθυπουργό έβαλε τέλος στα σενάρια αντικατάστασης του

Το πολιτικό πρόσωπο των ημερών είναι αναμφίβολα ο Βασίλης Κικίλιας, στον οποίο διάφοροι κύκλοι επέρριψαν ευθύνες για την διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών, καθώς και της πρόσφατης θεομηνίας «Daniel».  Δημοσιεύματα ήθελαν την απομάκρυνση του από τον υπουργικό θώκο του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Ο ίδιος σε συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τη Δευτέρα το βράδυ δήλωσε πως: «Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία. Και τώρα στις μεγαλύτερες πλημμύρες κλπ» και συμπλήρωσε πως «ο διορισμός των υπουργών είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού».

Προφανώς, η συνάντηση έγινε για να μπουν τέλος στα σενάρια ενός μικρού ανασχηματισμού, αλλά και να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους λόγους αστοχίας στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός, αναλογιζόμενος πως ήδη μετράει δύο καρατομήσεις υπουργών μέσα σε τρεις μήνες, μετά τις παραιτήσεις του Νότη Μηταράκη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πριν μερικές μέρες, του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Βασίλη Κικίλια μετά τις δύο απανωτές αστοχίες του… Βέβαια και ο ίδιος γνωρίζει πως όλοι κρίνονται συνεχώς και πλέον το βλέμμα του πρωθυπουργού είναι στραμμένο πάνω του… Καθώς στην τρίτη του αστοχία…. καίγεται!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ